Online Kullanıcılar

Sponsor Bağlantılar

jopil webmaster türkiye Poyka - Gençlik Şeysi Utopya GRUP! Sponsor Alanı Sponsor Alanı Sponsor Alanı Sponsor Alanı Sponsor Alanı Sponsor Alanı Sponsor Alanı Sponsor Alanı Sponsor Alanı Sponsor Alanı Sponsor Alanı Sponsor Alanı Sponsor Alanı
[1] üye [4] misafir bağlı » » [ 868 ] [ 40 ] [ 216 ]
QP Yazarlar Modülü Tanıtım - 1 PDF Yazdır E-posta
Yazar Hasan   
Pazartesi, 28 Nisan 2008

QP  Yazarlar Modülü Tanıtım - 1Q-Proje ekibi olarak projeler üretmeye ve hizmetinize sunmaya devam ediyoruz. Ekibimizin sizler için hazırladığı son modül, hepinizin ihtiyacını duyduğu köşe yazarları modülü. Bu sürpriz modül, piyasadaki benzerlerinin aksine, çok yönlü kullanımı olan bir modüldür. QP-Yazarlar Modülü, bölüme göre  ya da  yazar olmasını istediğiniz kullanıcıların ID ’lerini girerek  kullanabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır.  Modül 2 seçenekle çalışmaktadır.

            1. Bölüme Göre

Eğer sitenizdeki yazarlarınız için bir bölüm oluşturmuş ve içindeki kategorileri yazar olarak ayarlamışsanız o bölümü  parametreler kısmından seçmeniz yeterlidir. QP – Yazarlar Modülü bu bölüm içindeki kategorileri listeleyerek gösterime sunar.
Bölümle çalışmalarınızda eğer köşe ismi olmasını da isterseniz, kategori açıklamasına yazarın köşe ismini yazabilirsiniz. Modülümüz açıklamayı alarak köşe ismi şeklinde gösterecektir. Yazar resmi de aynı şekilde kategori resminden çekilmektedir. Yazarın tüm yazılarını göstermek için Tüm Yazılar linki bulunduğu kategoriye verilmiştir.

Resimlerin büyük boyutları için resmin üzerine tıklayın...

           

            1. Bölüme Göre Genel Görünümü


            2. Bölüme Göre Yazı Detay Görünümü


 

 

            1 .  Üye ID ’lerine  Göre

Köşe yazarları için Bölüm kullanmıyor, istediğiniz üyelerin köşe yazarı olmasını istiyorsanız,  modülü, yazar olmasını istediğiniz üyelerin kullanıcı ID ’lerini girerek kullanabilirsiniz. Bölümdeki sınırsız kategori girdiğiniz gibi, üye ID ‘lerini de sınırsız olarak girebilirsiniz. Üye ID girerken aralarına virgül koymanız gerekmektedir.

Örneğin :  62,63,64,65

Böylelikle Üye ID ’si girilmiş olan 4 yazar listelenecektir. Her yazar kısmında –opsiyonel olarak- yazarın son yazısının tarihi, yazıyı yazdığı kategori, yazının başlığı ve hemen altında tüm yazıları linki yer alıyor.  Dilerseniz tarih,  kategori ya da “tüm yazıları” kısımlarını kapatabiliyorsunuz. Bu bölümde yazarın resmini CB (Community Builder) aracılığı ile almaktadır. Yazarın tüm yazılarını göstermek için verilen link üyenin profiline verilmiş olup, CB (Community Builder) eklentisi olan Makaleler sekmesinde gösterilmektedir.

Üye ID kısmında QP-Yazarlar modülü CB ile birlikte çalıştığı için fazladan birkaç alan ekledik. Yazının detayına girildiğinde, yazarın Online Offline durumu, yaşadığı şehir, profilinin gösterim sayısı (hit), yazarla birebir irtibat için e-posta gönderme linki ve köşe ismi eklenmiştir. Bu alanlar modül parametrelerinden kaldırılabiliyor.  Ve bu alanları kendi CB ’nizdeki alanlara göre ayarlayabiliyorsunuz. Kullanmış olduğunuz alan isimlerini (value) girmeniz yeterli olacaktır. Örneğin;

şehir alanı için   =  cb_sehir
köşe ismi için    =  cb_koseadi   gibi…

Bu alanları boş bıraktığınızda, alanlar modülde gösterilmeyecektir.

              1 . Üye ID ‘ye Göre Genel Görünüm

              2 . Üye ID ‘ye Göre Yazı Detay Görünümü

 

QP – Yazarlar modülü ilk tanıtımı bu şekildedir. Modülün genel çalışma bakımından  tüm işleri bitti. Forumumuzdan görüş ve isteklerinizi alarak modülümüzü geliştirmeye sunuyoruz. QP – Yazarlar modülünün yayın tarihini vermiyoruz sürpriz olsun! ;)  Modülün yayın tarihi, sizden gelen görüşler doğrultusunda belirlenecektir. Önerilerinize göre modülü en mükemmel hale getirip, sizlerin kullanımına sunmak istiyoruz. Bu nedenle, isteklerinizi bizlere ne kadar çabuk iletirseniz, modül o kadar çabuk yayınlanacaktır. Öneri ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

QProje Yönetimi

 
< Önceki   Sonraki >