Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

qproje anasayfası ve yazarlar modülü uygulama :)

İleti defdes » 30 Nis 2008

S.a hocam yazarlar modülünüde hazırlanmışken bizlerde sitelerimizde hazırlık yapalım :) şu ana kadar hic yazarlar icin özel bir alan oluşturmadım nerden nasıl başlamam gerekiyor ve bu yazarlar modülü cıkınca hemen nasıl uygulayabilirim.. kısacası bu modül icin altyapıyı nasıl oluşturacağım bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim..

yazarların yazmış olduğu yazılar qproje.com siteniziin anasayfasındaki gibi bir görünüme sahip olmasını isterim bu konuda yardımcı olabileccekmisiniiz acaba :)

şimdiden teşekkür ederiz.. Son cıkan modülünüzde en az şiirler bileşeniniz kadar harika.. coookk işimizi görecek tarzda.. cok iyi niyetimle söylemek isterimki kac senedir yapmak issstediklerimi bu sitediki 3, 5 modül ve bileşenle cok kısa zmanda yaptık yapmaya devam ediyoruz.. Tekrardan teşekkürler :)..
3M dedik 3 metre deÄŸil :)
Rumuz: defdes
Kıdemsiz Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Cvp:qproje anasayfası ve yazarlar modülü uygulama

İleti molku » 30 Nis 2008

Evet arkadaşım, QP Yazarlar Modülünün tanıtım sayfasında, alt yapı hakkında geniş bilgi verilmiş. QP YAZARLAR MODÜL TANITIMI bu adresten ulaşabilirsiniz.
Rumuz: molku
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 30 Nis 2008

@defdes modüle farklı şekillerde bi kaç görünüm eklicez bunlardan yer kaplayanları olcak az yer kaplayanı olcak direk modülü kurup sitene uygun görünümü seçip kullanabiliceksin yani :)
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti defdes » 30 Nis 2008

yani bu modülden cok bir tür bileşen gibimi düşünelim :) mesela bir köşe yazarı yazıyı site üzüerinden bu modül vasıtasıylamı ekliyecek yoksa biz bölümler katogoriler oluşturacaz görev verdiğmiiz arkadaşlar yönetimden ekleme yapınca bu modül listelemesinimi yapacak benim takıldığım nokta buu tam anlayamadım acıkcası :s

birtür yeni görüntü secenkelerinin mevcut olduğu yazıları listeleme görevimi üstlenmekte bu modül tabiki yazar bağıntılı ve ekstra özelikleri ile .. yoksa yanlışmı anladım.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 30 Nis 2008

hayır..modül üzerinden yazı eklenmiyor. joomlanın kendi içerik yapısına eklenen yazıları(com_content) listeliyor. Sadece hangi yazıları listeleyeceğini, yazarlar neye göre göstereceğini belirleme şansınız var. Bu da modül tanıtım yazısında anlatıldı zaten. Bir bölüm açarak, kategorileri yazar olarak ayarlayabiliyor, ya da kullanıcı ID girerek, o kullanıcıların yazdığı yazıları gösterebiliyorsunuz. tanıtım yazısını dikkatlice incelediğinizde daha iyi anlayabileceğinizi düşünüyorum.
Quality Joomla!Projects Team Member
Joomlancer
qproje.com Administrator
Rumuz: GokaLp
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 30 Nis 2008

Aslında biz dediğin gibi ilk başta bileşen yapmayı planlamıştık fakat ondan önce böyle yapabileceklerimizin en iyisi bir modül yapalım dedik. Zaten Joomla ile gelen haber ekleme kısmı var. Eğer yine eksiklik görürsekte bileşen için tekrar masaya otuturuz :)
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti defdes » 01 May 2008

buda cok güzeldeee :) ben mesela öğretim görevlisi hocalarıma yazı ekletmek istiyordum ve sizden böyle bir bileşen cıkacağı haberi acıkcası beni cok sevindirmişti. Cünkü hocalarım joomladan yönetim sayfasından pek anlamaz ama onlara üyelikler oluşturup böyle bir calışma yapmayı düşünüyordum genede buda işimi görürr tekrardan acıkladığınız icin teşekkür ederim.. :) ama bileşenide cıksa hicc fena olmaz :) yada duyurularla birleştirsek bu modülü duyuruları aslında biraz editlense köşe yazarları bileşeni haline gelebilir diye düşünüyorum :) tabi burdan bilgim ölcüsünde görebildiğim kadarıyla.. :)
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

birde bu sitenin anasayfasında icerikleri göstermek icin kullandığınız modül size aitmidir. Bizde sitemizde böyle bi gösterim sağlayabilirmiyiz nasıl olur? :)

son eklenen yazı en başta diğerleri listeli bir şekilde alt ksıımda bölümler halinde cok hoş bir görüntüsü varda :)..
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 01 May 2008

Yok bize ait değil ama cmstürkde böyle bir modül vardı yanlış hatırlamıyosam :)
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

Saolasın Hasan hocam :) bileşeni buldum :)
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Sorularınız/Sorunlarınız

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje