Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

ARTIO JoomSEF 3 ve puarcade için yardım

İleti singlesoul » 17 Arl 2008

hasan senden bir ricam olacak benim çok fazla php bilgim yok sitemde puarcage bileşenini kullanıyorum. 2400 ün üstünde oyun var. sitemde aynı zamanda artio joomsef kullanıyorum. interneti o kadar taradım ama bir türlü puarcade 2.3 için artio joomsef 3 için sef eklentisi bulamadım . bulabildiğim en güncel bileşen joomsef 2.2 içindi. eğer kabul edersen sana üç tane dosya yollayacağım. biri joomsef 2.2 için olan dosya biri joomsef 3. ün örnek dosyası biride puarcade 2.3 için başka bir sef programının eklentisi eğer üçünden bir eklenti çıkartabilirsek manyak güzel olacak beni bu eklentiyi internette bekleyen yüzlerce insanı mutlu edeceğine inanıyorum. bu arada randomize fıkra şiir modülünde bir gelişme var mı
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Rumuz: singlesoul
Kıdemsiz Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: ARTIO JoomSEF 3 ve puarcade için yardım

İleti Hasan » 17 Arl 2008

Joomsef 3x için yazarız eskileride joomla 1.5'ide destekliyor yanılmıyosam. Şuan ofisteyim akşama eve gidince bakarım birşeyler. Belkide biter akşam sonra qprojeden yayınlarız. ;)
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti singlesoul » 17 Arl 2008

çok mutlu oluruzz
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti singlesoul » 18 Arl 2008

gece 1e kadar nerdeyse her yarım saatte bir siteyı ziyaret ettim işte şimdi oldu diye dört gözle bekliyorum
:qp_icon7: :qp_icon7: :qp_icon7:
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti singlesoul » 22 Arl 2008

hasan yaşıyor musun neredesin 1 haftadır seni göremiyorum yoksa hasta falan mısın ben meslek olarak doktorum yardım edebileceğim bir şey varsa yardım etmekten sevinirim
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Ersan » 23 Arl 2008

Hasanı bizde msnde gormekte sıkıntı çekiyoruz :) Bu plugını bekleyen br arkadas daha tanıyorum.. Kısa zamanda pobleminiz halledilir...

Saygılarımla..
Rumuz: Ersan
Uzman
Kullanıcı avatarı

HTML: Orta
CSS: Orta
PHP: Başlangıç

İleti pastorize » 23 Arl 2008

Merhabalar...
Hasan bende uzun zamandır bu plugini bekliyorum. sh404sef için yazılmış bir tane var ama buglarla dolu. 2 haftadır uğraşıyorum bir çözüm getiremedim. Bir tarafını düzeltiyorsun başka yerleri bozuluyor. Bu işi çözebilirsen gerçekten çok çok iyi olur.
Rumuz: pastorize
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti singlesoul » 24 Arl 2008

arkadaşlar hasan haricinde yardımcı olabilecek biri var mı hasana kimse ulaşamıyor herhalde
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti pastorize » 25 Arl 2008

Ben sh404sef denedim ama ondada bir bug var. v32 oyunlarında gamedatada swf varsa yukleyemiyor onun dışında iyi çalışıyor.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 25 Arl 2008

ArkadaÅŸlar selam,

Geç yanıtım için üzgünüm fakat şu günlerde işlerim çok yoğun. İki gündür yeni eve gelebildim ama yine çalışmak durumundayım. Neyse konuya geliyim ben Puarcade 2.3b sürümünü localime kurdum. Joomla sürümü ise 1.5.7 Artio sef eklentisinide yazdım. Aceleye geldiği için göz önündeki kısımları sefe dahil ettim. Ama hiçbir sorun yok çok güzel bir şekilde çalışıyor. ;)

Url içine oyun isimleri kategori/oyun isimleri, yeni oyunlar, popüler oyunlar ve favori oyunlarım olarak sef'e çevirdim.

Örneğin; JOOMLAROOT/puarcade/classic-games/simon.html

Ayrıca bileşenin sef durumu sanki yapılırken hiç düşünülmemiş gibi. Yeni oyunlar favori oyunlar gibi kısımları url'den gönderdikleri fid değişkenine bir sayı atayıp almışlar. Bu durumda sef onun kategorimi yoksa başka birşeymi olduğunu şaşırıyor. Joomla 1.0x içinde eklentiyi denemedim ama muhtemelen çalışmayacaktır. Joomla 1.0x için ihtiyacı olan arkadaşlar bildirsinler ona görede birşey ayarlayalım inş.

Benden diğer yanıt bekleyen arkadaşlar içinde kusura bakmasınlar yukarıda dediğim gibi çok yoğunum messenger dahi açamıyorum o derece :) Şu yoğunluğumu atlatayım sorunlarınıza yanıt vereceğim inşallah. Hoşçakalın.

sef_ext_com_puarcade.zip
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti pastorize » 26 Arl 2008

Evet eklentiyi ilk indirip deneyen ben oldum herhalde :) Hasan eline sağlık eklenti açlışıyor ama bir kaç sorun yok değil.

1.si skor kaydedemiyorsun. Bunun çözümüne ben hemen vereyim.

.htaccess dosyası içine bu kodu yazın

RewriteCond %{REQUEST_URI} newscore\.php
RewriteRule (.*) newscore.php [L]

2. Oyunların isimlerini yanlış tablodan almışsın gamename yerine title olucaktı.
3. Puarcade için v32 oyunları mevcut. Oyunların yüzde 30 u artık bu şekilde. Root/arcade/gamedata/oyunklasoru adı altında bir klasör ve içinde swf dosyaları içeriyor. Seo yu açınca o dosyalar yüklenmiyor ve oyunda çalışmıyor.
Bir örnek: http://94.75.200.21/~oynahemen/games/ic ... agejs.html

1. Sorunun zaten çözümü var. 2. herhalde düzeltilebilir çok zor olmasa gerek. Asıl problem 3. sorunda htaccess içinde bir kaç rule denedim fakat başarılı olamadım.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti pastorize » 26 Arl 2008

Bulduğum bir bug daha var. Yazıyorum hemen. Puarcade ana sayfasında kategori seçerken 404 hatası alıyordum. Fakat bu puarcadenin bir bugı.

puarcade.html.php sayfasında

Kod: Tümünü seç
  echo "<div class=\"pu_AllGames\"><br /><a href=\"".sefRelToAbs("index.php?option=com_puarcade&amp;Itemid=".$Itemid."&amp;fid=".$folder->id).'\">'.sprintf(PUA_SEE_ALL_GAMES_IN_FOLDER, $count)."</a>&raquo;&nbsp;</div>";

codunu bulup

Kod: Tümünü seç
  echo "<div class=\"pu_AllGames\"><br /><a href=\"".sefRelToAbs("index.php?option=com_puarcade&amp;Itemid=".$Itemid."&amp;fid=".$folder->id).'">'.sprintf(PUA_SEE_ALL_GAMES_IN_FOLDER, $count)."</a>&raquo;&nbsp;</div>";

bununlad eÄŸiÅŸtirin.
Fazladan eklenmiÅŸ bir "\" var.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti singlesoul » 27 Arl 2008

hasan ellerine sağlık uzun bekleyişe değdi. bu arada bende gamename title sorunu düzeltilmiş halini buraya ekliyorum.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti pastorize » 27 Arl 2008

Sorunlar sorunlar bitmiyorki sorunlar :)

v32games skorları kayıt edilmiyor. There was a problem diyor :)

Bazı oyunlarda skor kayıt bilgileri joomlaroot/arcade/gamedata/oyunklasörü içinde tutuluyor. Kayıt yapılırkende sistem büyük olasılıkla JOOMLAROOT/puarcade/classic-games/arcade/gamedata/oyunklasörü içinde arıyor dosyayı tabi bu şekilde olunca bulunamıyor ve hata veriyor. Ben seo yu kapattım şu an için kullanılabilir değil.

Deneyen arkadaşlar da yazabilirmi benim yaşadığım problemleri yaşıyorlarmı?
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 28 Arl 2008

pastorize bu bileşen hakkında hiç bi bilgim yok farkındasınız sanırım :) Kullandığınız bileşenleri kurulum halinde verirseniz. Açıklamayıda biraz detaylı yaparsanız elimden geleni yaparım. v32games bir oyun sitesi felan mı nedir ? ;)
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

Sonraki

Sorularınız/Sorunlarınız

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje