Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Re: ARTIO JoomSEF 3 ve puarcade için yardım

İleti pastorize » 29 Arl 2008

Hasan kusura bakma öyle yazmamın nedeni bir kaç yabancı forumda da bu sorunlar için yazışıyorum oradanda çözüm çıkmadı.

Puarcade 2 çeşit oyun türünü desteklemektedir. v2 ve v32 adı altındaki oyunlar.
v2 oyunlarında bir *.swf birde *.gif dosyası vardır. Ayrıca skor kaydetmek için gerekli kodlar flash dosyasının içinde gömülüdür. Bunlar joomsef ile birlikte sorunsuz çalışıyorlar. İki dosyada olmaları gereken yerlere yükleniyor ve oradan sorunsuz olarak okunabiliyor. Bu oyunlarda skorun kaydedilmesi için root altındaki newscore.php gereklidir.

V32 oyunlarında ise 1 adet *.swf, 1 adet *.gif dosyası garicinde birde /arcade/gamedata/oyunklasörü altında flash dosyalar olabiliyor. Bu dosyalarda oyunun yüklenebilmesi için gerekli dosyalar. Bunların dışında skor kaydedilmesi için gerekli kodlarda o klasörlerin içindeki bir dosyada saklanıyor. Yani biz joomsefi açtığımızda çoğu oyun skor çok fazla olmasada bazı oyunlar hiç açılmıyor. Bu oyunlarda ise skor kaydetmek için puarcadenin system mambotunu kurmanız gerekmektedir.

Hasan verdiğim linkde. Bir adet v2 oyunu bir adet v32 oyunu ve birde system mambotu mevcut. Umarım onlar sana yardımcı olucaktır. Şu ana kadar bu component için bir seo plugini yazılamadı :D
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Rumuz: pastorize
Kıdemsiz Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 30 Arl 2008

Bu gece deneyemicem ama yarın inşallah biraz çalışırım üzerinde. Kimse yazamadıysa bizde yazarsak gerçekten çok sevinicem kesin :)
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti pastorize » 30 Arl 2008

Hasan ayrıca plugin joomfish desteklemiyor galiba :( multilanguagede linkler değişmiyor. Sadece prefix ler değişiyor tr ve en olarak yani.
Ayrıca ekde sana örnek bir plugin veriyorum.

sh404sef için yapılmış bu. İstersen bunuda incelersin biraz. Joomfish ile uyumlu bu plugin. Skor kayıt problemi bundada var.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti pastorize » 08 Oca 2009

Hasan abi son bir siteÄŸim var bunu yap bir daha biÅŸiy istemiycem. :)
Ben skor sorununu çözdüm. Oyunları ayırdım kastım ama kategorilerine göre ayırdım v32 leri ve şu anda skor kaydetmedede problem yok. Bir iki oyunda sorun var ama onlarda galiba oyunlardan kaynaklanıyor.

Plugine multilanguage desteği gerekli. Linkler değişmiyor :( Örnek olarak Savaş Oyunları türkçede savas_oyunlari oluyor ama ingilizcede de savas_oyunlari olarak degisiyor :S

http://www.joomfish.net/en/documentatio ... nstruction

Burası sana yardımcı olabilir.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 08 Oca 2009

:S daha önce joomfishle uğraşmadım ama bakarız onada :D
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici