Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Sohbete buyrun...

Qproje Nerede

İleti airychild » 21 May 2009

S.A yaklaşık 10 günden beri neredeyse kimseyi göremiyorum. Sorunlarımızı paylaşabileceğimiz kimse kalmadı mı.
Başka bişey mi var anlamadım qproje neredesin
Rumuz: airychild
Kıdemli Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: Qproje Nerede

İleti GokaLp » 21 May 2009

Q-proje'nin işleri başka hiçbirşeye zaman ayıramayacak kadar yoğun şu anda. bu nedenle çok da fazla ilgilenemiyor.

Olay ne biliyor musun? Q-proje gönüllü olarak açık kaynağa destek veren 3-4 kişinin oluşturduğu bir topluluktur. Bu işlere severek, isteyerek, ve büyük bir hevesle başlamıştır.Ancak şu 2 senede anladık ki, bu ülkede yaptığımız işin hiçbir anlamı yok. Yaptıklarımdan o kadar soğudum ki, yapmak istediklerim için içinde bir istek kalmadı.

Diyorum ki, yalnızca burada değil, herhangi bir Joomla destek forumunda gördünüz mü siz bizim yazdığımız bir bileşen ya da modül için destek verildiğini? Yok, ben görmedim. Ya bizim bileşenleri kimse hiç kurmadı, denemedi, ya da suçumuz ücretsiz dağıtmak. Adam diyor ki mesela "bu bileşenin şu ayarı nerde? nasıl?". Ya bu bileşeni hiçkimse kullanmıyor mu? kimse kurmadı mı, kurcalamadı mı? Başlık neden bizi bekliyor gelip cevaplamamız için? Sobi ile ilgili yada herhangi bir bileşen ile ilgili soru geldiğinde herkes cevap veriyor da, neden bizim bileşenlere destek verilmiyor? Çünkü onları yazan burada değil, biz ise buradayız. Herşeye biz yetişiriz değil mi, işimiz ne?

Türkiye'de açık kaynağa destek çok az değil mi? Üreticilik anlamında yani. Nedeni ortada. Türkiye'de yapılmaz bu işler ben size söyleyeyim. Elin adamı yapıyor, yapıyor da, bizim başımıza gelenler onun başına gelmiyor. Biz girdiğimiz her yeri dağıtıyoruz.

Mesela, adam kalkmış, bizim şiirler bileşeninin altındaki imzamızı değiştirmiş, kendi adını yazmış. Arkadaşım, bunun yönetim panelinde kapatma seçeneği yok mu? Var. İstemiyorsan git oradan kapat arkadaşım. Neden kendi ismini yazıyorsun.

Ya da destek sitesi olduğunu iddia eden bir soytarı site, (herkes kimler olduğunu biliyor) bizim bileşenleri bizim sunucumuzdan almış, başka yere upload etmiş, oradan indirin diyor. Lan dallama! Biz yazmışız, kullanasın diye bedava dağıtıyoruz, indirirken üyelik bile istemiyoruz, sen kalkmış başka yerin linkini koyuyorsun. Zaten gelen indirip gidiyor, kimse bakmıyor bir daha yüzümüze, bırak bari onun için de gelsinler.

Destek sitesiymiş..Pehh..Yamacımın desteği...Sen "sunucunuzla görüşün" veya "yenisini indirip üstüne yazdırın" demeyi destek mi zannedyorsun. iki de resimli ders hazırlamayı. Bırakın bu işleri...Siz önce kendi üretenlerinize destek olun. O destek sitelerinde ağa olan destekçilerin kaç tanesini gördünüz şurada? kaçı geldi de baktı neler yapıyor bunlar diye? Hiç...boş laf bunlar, boş. Kimse babasının hayrına iş yapmıyor Türkiye'de. Yapmaya çalışana da omuz vermiyor. Hatta köstek oluyor.

eğriye eğri doğruya doğru. hodri meydan. bakalım görmesi gerekenler bu yazıyı görecek mi? gerçi onlar şu anda bir yandan warez tema indirip copyright'ını silmekle, bir yandan da başkalarına sopa sallayıp "warez kullanmayın" sahtekarlığını yapmakla meşguldür.

Çok sağol Türkiye'm, çok sağol. Böyle devam et. Beni bile soğuttun ya bu işlerden, daha da söylenecek birşey yok zaten.

not : airychild, bu yazdıklarım seninle ilgili değildir, yanlış anlama. sadece bu tür gönül işlerinin insanın içinden gelmesi gerekir. ama bende çalışma isteği kalmadı artık. Zaten işlerim fazlasıyla yoğun ve yorucu, vaktim az. kalan vaktimi de burada geçirmek gelmiyor içimden.
Rumuz: GokaLp
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti airychild » 22 May 2009

Öncelikle tekrar merhaba hocam.
Burada qproje nerede derken kastım siz değildiniz çünkü sizi görüyordum :) sohbet olsun diye konu açtım açıkcası ama siz bilinen gerçeklerin dışında bişey yazmamışsınız sözlerinize katılmamak mümkün değil.
Qprojenin yaptıgını hiç bir destek sitesi yapmadı bunuda herkez biliyor. Küçük büyük çalışma yapan joomla cı arkadaşlarıda biliyoruz isim vermeyeceğim onlarada buradan teşekkür ediyorum külhan beyleri üstüne almasın bu teşekkürü.
Ben bu siteye ilk geldiğimde bu eklentinin ücretli dağıtılması gerektiğini söylemiştim çünkü bunların olacağını düşünmüştüm. En azından üye olmadan hatta 50 mesajı olmadan indirilemesin gibi düşünmüştüm çünkü cımbızlamak lazım bazı insanları eminim sitemize üye olanların 90 katı indirmiştirde bir teşekkür bile etmemiştir.
Ne deseniz haklısınız soğumuş olabilirsiniz uğramak istemiyor olabilirsiniz ama bu emeği burada bırakıp gitmek o boş konuşanlara uslup bilmeyen dandik site sahiplerine meydan vermiş olmayacak mısınız? Bu konuda ince bir çizgi var tabi. Ben zannediyorum ki qproje güzel bir yere gelecektir. Evet bu bazılarının kazandığı kadar kolay olmayacak çünkü qprojede uslup var ama sonunda güzel olacak.
Azmi , sabri ve katkılarından dolayı kendi adıma teşekkür ederim 1 tane bile mesaj yazan üyelere ve özellikle sizlere.
Selametle...
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti m.kurt » 22 May 2009

Öncelikle q proje ekibine cok teşekkür ediyorum
iki arkadaşımızın yazdıklarına katılmamak elde değil. Kendilerine destek sitesi deyip güya destek verdiklerini zannedenler bu cms yi geliştirmek adına neler yapmışlar oturup öncelikle bunu bi düşünsünler.
Dediginiz gibi biz millet olarak emege saygı nedir bilmiyoruz. Hep hazıra konmayı beleşe talip olmayı sevmişiz ama bunun karsılıgında da kücücük de olsa bi teşşekürü cok görmüşüz.
Rumuz: m.kurt
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Ersan » 28 May 2009

Fırat ağzına sağlık..... Hayatımın en kötü dönemleridnen birini geçirdiğim için gerekli zamanı ayıramıyorum. Abimle ilgili bazı gerçekler beni zedeledi ciddi anlamdada psikolojik bir bunalıma itti. Hayat enerjimi yeni yeni kazanmaya çalışıyorum inşallah bu dönemide atlatıcam.

Airchid biz download yaptırırken bile üyeliğe zorlamadan yaptırıyoruz çnkü bizim sitemize üye olacak kişinin bunu gönülden istemesi gerekir bizde bunu sağlamaya çalışıyoruz. bunda ne kadar başarılı oluyoruz takdir sizin
Rumuz: Ersan
Uzman
Kullanıcı avatarı

HTML: Orta
CSS: Orta
PHP: Başlangıç

Birikimli İnsanlar Baştacıdır

İleti nicel » 30 May 2009

Sevgili gokalp ve arkadaşları çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Web dünyasında varlığınızı yeni öğrendim. Gokalp'in 21 mayıs tarihli sitem dolu mesajını okudum. Tüm kaygılarına katılıyorum. Ancak herşeye rağmen lütfen karamsarlığa kapılmayın. Sizi tanımıyorum. Farklı yerlerde birkaç mesajınızı okudum. En azından kullandığınız türkçeden birikimli ve düzeyli olduğunuz sonucunu çıkardım. Bu ülkede de birikimli ve düzeyli insanlar baştacıdır. Lütfen karanlığa kızacağınıza bir mum da siz yakmaya devam edin. Başarılar diliyorum.
Rumuz: nicel
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 30 May 2009

Öncelikle tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ekibimiz adına.

@airychild
Senin dediğin öneri farklı, bizim burada ekip olarak üstlenmiş olduğumuz misyon farklı. Mesaj olayına hiç girmiyorum zaten. amacımız siteyi çöplük forum dediğimiz forumlara dönüştürmek değil, zaten site de bir forum sitesi değil. Forum yalnızca bileşenlerle ilgili destek sunabilmek amacıyla var. Bileşenlerin ücretli olması ise bu topluluğun felsefesine tamamen aykırı. Bizim olayımız vaktimiz oldukça üretmek, ürettiğimizi paylaşmak.

@nicel
Birikim ve düzeyimizle ilgili övgülerinizden dolayı teşekkürler. Dediğiniz gibi, birikimli insanlar başlatıcıdır. Ama ürettikçe başlatıcıdır. Bu ülkede birikimli insan çok, ama üreten yok. Biz tam olarak bunu yaptık. Ürettik, ürettiğimizi paylaştık. Bizden önce de bunu yapanlar olmuş. pisdoktor mesela. Bilgisini pratikte insanlığın hizmetine sunmuş. ama ne olmuş sonra? Hiç. Şimdi biz de aynı şeyi yaşıyoruz işte. Evet, vazgeçmemek gerek dediğin gibi, yakılmış olan bir ışık varsa, onu söndürmemek, söndürülmesine izin vermemek gerek. Biz de inatla yanık tutuyoruz bu ışığı. Sönmesine izin vermiyoruz. Ama yukarıda bahsettiğim gerçekleri yaşadıkça o ışık gücünü kaybediyor. Daha sönük yanıyor eskisinden, daha isteksiz yanıyor.

Yani diyeceğim o ki, elbette ki Q-Proje yaşayacak. Elbette üretmeye, ürettikleri için destek vermeye devam edecek. Ama neden daha iyi, daha istekli, daha büyük şevkle olmasın? Neden olamadığını yukarıda anlatmaya çalıştım zaten dilim döndüğünce. Tekrarlamanın bir anlamı yok.
Rumuz: GokaLp
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti rumi » 02 Haz 2009

Geçenlerde bir temaya ihtiyacım oldu istediğim özelliklerse ahım şahım şeyler değil aksine standart birçok temada var olan (tree menu- haber manşet alanı - sağ ve solda consollar vs) elemanın biri çıkmış açılan her konuda ücretli tema diyip kilit vuruyor kendisi ise piyasada var olan ücretli temaları editleyip pazara sürüyor
arkadaşım şu şu özellikleri katarmısınız dedim onlar için extra ücret öderseniz katarız demezmi :) nutkum durdu bir an
bu basit içerikleri 2 saatte kendim yapmıştım cevap gelene kadar oysa..Beyimizden usta bir cevap geldi hayır kurumu değiliz önemsizlere aldım e postanızı vs..Gerisini anlatmama gerek yok..Zatı hayır kurumu olmayan beyefendi! Bahsettiğiniz içerikleri ustaca değiştirmeye meyilli forumlardan birinde yönetci olmakla beraber aynı zamanda bir emek avcısıdırda joomla ve tema yazınca yanyana googlede üst sıralarda malesef..Bu kafayla inmezlerde ordan :)
kendisine ve artık çalıştığı ekibe karşın çok soğuğum..Forumda 10 soru sorduysam 2 sine cevap gemiştir oda kendim gibi katılımcılardan..
Oysa burda bambaşka bir dünya gördüm nitekim geç görmüşüm sanırım sizide bezdirmişler :(

ben bir teşekkür etmek için kayıt olmuştum bu yazıya denk geldim
başarılarınızın devamını ciddi manada diliyorum bir çıkar uğruna değil..Gerçekten elini taşın altına koyan değerli insanların olduğunu bilmenin huzuru adına..
Rumuz: rumi
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

HTML: Çok İyi
CSS: Çok İyi
PHP: İyi

İleti MustafaCeylan » 22 Haz 2009

Merhabalar;
tam tamına 43 yıldır türk şiir dünyasının içinde bir şairim. Benim hocalarım ahmet muhip dranas, necip fazıl gibi eski hocalar. Gençliğimin o en delişmen çağlarını o ünlü üstadların rahle-i tedrislerinde geçirdim. O zamanlarda, bir şiir, tek şiirimiz haftada bir gün yayın yapan trt tv'nunda ve o da ayda tek bir gün, tek yarım saatte okunup yayınlanacak mı diye çoookkk nöbetler tuttum diyebilirim. Şimdi, evet şimdi ise, "o iyi üstadlar, iyi atlara binip gittiler" de bizler kaldık işte ve internet okyanusunun ortasında "acemi yüzücüler" olarak, "başımızı bir o yana, bir bu yana vurup durmadayız."

şimdi anında şiirlerimizi yayınlayabiliyor ve yayınladıklarımızı anında dünyan ın öteki ucundaki insan okuyabiliyor.Bunda, evet bunda sizler gibi "fedakâr, cefakâr genç emektar" ların alınteri, göznuru, emeği vardır.

İnternet dünyası maalesef hem şiir hırsızları ve hem de emek hırsızları ile dolu. Bu; teknolojik hız, bu önlenemez gelişmenin getirdiği olumsuzluklardan birisidir.

Q-proje ekibi olarak sizi yürekten kutluyorum. Ve yukarıda gökhan kardeşimin serzenişlerine hak veriyorum, ancak, asla ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini, gençliğin dinamizmiyle bütün negatif hadiseleri yenebileceğini işaret etmek istiyorum.

Bak ben 57 yaşında 3 torun dedesi bir şairim. 24 kitap yayınladım. Ama şu an internet dünyasında şiire hizmet nasıl veririm ve ne yapabilirim diye çırpınmaktayım.

Benim şiir sitemi sizler gibi genç bir kardeşim kurdu. Şiir sitemi acemi bir webci olarak biraz daha geliştireyim, biraz daha şiire hizmet etsin diye çareler arıyorken bu siteye, sizlere rastladım...

Ancak, gördüm ki, benim sitemdeki şiir bölümü size ait. Bugün, şimdi, gördüm, öğrendim. O sebeple size buradan teşekkür ediyorum. Antalya da yaşayan bütün şairler adına da teşekkür ediyorum sizlere...Benim sitemi kuran genç kardeşim teşekkür etmediyse onun adına da teşekkür ediyorum.

Ve
diyorum ki, asla yılmayınız!
Asla ümitsizliğe düşmeyiniz!

Sizler, evet sizler; bu fırtınalı ve bu toz dumanlı internet âleminin gerçek kahramanları, gerçek emekçilerisiniz. Gözünüzün nuru, emekleriniz asla boşa gitmez, boşa gidiyor sansanız bile, bilin ki, "dağlar ardında bir ışık var ve dağ ne kadar yüksek olursa olsun karınca o dağın tepesine çıkar ve bir karınca boyu da yüksek sayılır o dağdan..."

ayrıca da, ihtiyar, şair bu kardeşinizi, kardeş kabul edip msn nize ekler ve siteme yardımcı olursanız, içim bayram yerine döner.

Kalbî selâm ve saygılarımı sunarım antalya'dan...

Mustafa ceylan
www.Yenisiir.Net
www.Gullukdergisi.Com
Rumuz: MustafaCeylan
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 27 Haz 2009

Diğer ekip arkadaşlarım zaten tercüman olmuşlar. Benim söyleyecek pek sözüm yok artık iyice soğuttular beni. Okadar çok bağlıydım ki artık o dönemlerden eser kalmadı. Kendi siteme bile girmemeye başladım!

Şu anda bir karar almış değilim ama alacağım 2 karar var. Tamemen bu işi bırakıp, bu davayı kapatıcam. Ya da bundan sonraki bileşenleri tamamen ingilizce alt yapısına sahip ve donate yapılarak dağıtıcam. Zaten ozamanda kullanıcıdan teşekkür beklemeye gerek kalmayacak.

Çünkü bu işi ticarete dökmüş olup, beklentilerimiz farklı olucak. Gerçekten çok büyük hayal kırıklığına uğradım, bizim gibi kaç tane geliştirici var? Tüm bunları kaybettikten sonra ne yapılacak? Ben ve benim gibi Joomla için birşeyler yapıp Türkiye adına joomlayı tanıtmak isteyen insanları joomladan soğutmak iyi bir çözüm değil. Bunu anlamayanlar, anladıklarında çok geç olucak ama iş işten geçmiş olacak.

Selametle...
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti airychild » 02 Tem 2009

Hasan ustam konunuzda haklısınız hepimiz hak veriyoruz.Qproje ekibi gerçekten değerli bir ekip ve joomlaya gerçek manada katkısı olmuş bir ekiptir ki bu sorgulanamaz.
Sitenize uzan süre girmediğinizinde farkında olduğumdan bu konuyu açmıştım muhabbet olsun diye ama kanayan yaraya dokunmuşuz farkında olmadan. Her ne olursa olsun kendini bilmeyen üç beş kişinin kuru teşekkürü bile etmekten aciz düşüncelerin fikrimizi hizmetinizi sona taşıması gerçekten hoş olmayacaktır.
Düşüncelerinize saygı duymakla beraber mustafa ceylan beyin sözlerine katıldığımı belirtmek istiyorum.
Saygılarımla...
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Sohbet / Muhabbet

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje