Merhabalar;
tam tamına 43 yıldır türk şiir dünyasının içinde bir şairim. Benim hocalarım ahmet muhip dranas, necip fazıl gibi eski hocalar. Gençliğimin o en delişmen çağlarını o ünlü üstadların rahle-i tedrislerinde geçirdim. O zamanlarda, bir şiir, tek şiirimiz haftada bir gün yayın yapan trt tv'nunda ve o da ayda tek bir gün, tek yarım saatte okunup yayınlanacak mı diye çoookkk nöbetler tuttum diyebilirim. Şimdi, evet şimdi ise, "o iyi üstadlar, iyi atlara binip gittiler" de bizler kaldık işte ve internet okyanusunun ortasında "acemi yüzücüler" olarak, "başımızı bir o yana, bir bu yana vurup durmadayız."
şimdi anında şiirlerimizi yayınlayabiliyor ve yayınladıklarımızı anında dünyan ın öteki ucundaki insan okuyabiliyor.Bunda, evet bunda sizler gibi "fedakâr, cefakâr genç emektar" ların alınteri, göznuru, emeği vardır.
İnternet dünyası maalesef hem şiir hırsızları ve hem de emek hırsızları ile dolu. Bu; teknolojik hız, bu önlenemez gelişmenin getirdiği olumsuzluklardan birisidir.
Q-proje ekibi olarak sizi yürekten kutluyorum. Ve yukarıda gökhan kardeşimin serzenişlerine hak veriyorum, ancak, asla ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini, gençliğin dinamizmiyle bütün negatif hadiseleri yenebileceğini işaret etmek istiyorum.
Bak ben 57 yaşında 3 torun dedesi bir şairim. 24 kitap yayınladım. Ama şu an internet dünyasında şiire hizmet nasıl veririm ve ne yapabilirim diye çırpınmaktayım.
Benim şiir sitemi sizler gibi genç bir kardeşim kurdu. Şiir sitemi acemi bir webci olarak biraz daha geliştireyim, biraz daha şiire hizmet etsin diye çareler arıyorken bu siteye, sizlere rastladım...
Ancak, gördüm ki, benim sitemdeki şiir bölümü size ait. Bugün, şimdi, gördüm, öğrendim. O sebeple size buradan teşekkür ediyorum. Antalya da yaşayan bütün şairler adına da teşekkür ediyorum sizlere...Benim sitemi kuran genç kardeşim teşekkür etmediyse onun adına da teşekkür ediyorum.
Ve
diyorum ki, asla yılmayınız!
Asla ümitsizliğe düşmeyiniz!
Sizler, evet sizler; bu fırtınalı ve bu toz dumanlı internet âleminin gerçek kahramanları, gerçek emekçilerisiniz. Gözünüzün nuru, emekleriniz asla boşa gitmez, boşa gidiyor sansanız bile, bilin ki, "dağlar ardında bir ışık var ve dağ ne kadar yüksek olursa olsun karınca o dağın tepesine çıkar ve bir karınca boyu da yüksek sayılır o dağdan..."
ayrıca da, ihtiyar, şair bu kardeşinizi, kardeş kabul edip msn nize ekler ve siteme yardımcı olursanız, içim bayram yerine döner.
Kalbî selâm ve saygılarımı sunarım antalya'dan...
Mustafa ceylan
www.Yenisiir.Net www.Gullukdergisi.Com