Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Tarafımızdan hazırlanan ve geliştirilen Şiirler Bileşeni için destek bölümümüz.

Subcategories not showing

İleti angeles » 17 Ekm 2008

Hello admins,
First of all, congratulations on this new component, and thank you. it looks really good!
I already installed it on a new site and I found a little problem I don't know how to solve.

1) I published a category and then added a subcategory to it.
2) I created a new entry inside that subcategory.
3) In the directory frontpage, that main category displays in its counter that it has one entry, that's fine.
4) When I click on the link, I can't see the entry, and I can't see the subcategory either. So, the problem is that right now I can access that new entry I've done because I have it displayed in the "latest entries" module but there is no other way to get there.
It seems that only the entries in the main categories are being shown, not the entries in the subcategories.

ps: Also, i would like to make a request, please consider having an english forum here if possible. It would be really useful, thanks.
Rumuz: angeles
Yeni Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: Subcategories not showing

İleti Hasan » 17 Ekm 2008

Hello angeles,

Thank you for reporting this important bug to us. The solution of your problem is in the followings;

Firstly open and modify the file named "siirler.html.php" by replacing the code at line 302,

"echo SiirAs($katid);" to "echo SiirAs($rows[0]->katid);"

English Forum is going to be on the air as soon as posible.

Q-Proje Team Regards
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

aynı sorun bugfix den sonrada

İleti singlesoul » 04 Kas 2008

size özelden attığım mailden sonra sitemdeki şiirler bileşeni içine daha önce fıkralar bileşeni içindeki tüm fıkraları databaseden biraz hile yaparak taşıdım. ayn şekilde kategorileride taşıdım. ana sayfa görünüyor ama maalesef alt kategoriler görünmüyor. belki bneden kaynaklanıyor diye yeni kategori ekledim admin panelden onuda göstermedi bu arada bugfix updatei de yaptığım için yukarıdaki düzenleme var olmasına rağmen benim alt kategoriler görünmüyor. birde buradan tekrarlayalım ana sayfaya ekleyebileceğimiz bir randomize fıkra modülü de olursa tadından yenmez.
Rumuz: singlesoul
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 05 Kas 2008

Random fıkralar modülü kolay onu mesele etme ama kategorilerin görünmemesi biraz garip. dosyalarını ekleyebilirsen bir bakalım veya düzenlediğin bileşeni ekle kurup deneyelim bizde.
Quality Joomla! Projects Team
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti singlesoul » 06 Kas 2008

ben bu dosyaları yolladım başka birşey daha yollamam gerekir mi bu 1.5 olan sizin dosyanız sub kategorileri göstermeyen ikinci dosyada bizin 1.0 versiyonunda joomla 1.5 uyarladığımız dosya randomize şiirler modülü için dört gözle bekliyoruzz
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti nurettin » 06 Kas 2008

Merhaba Hasan Fikralari indirdim yuklerken bu hatayi verdi

Hata! Paket içerisinde XML kurulum dosyası bulunamadı.

Lütfen eklermisiniz saygilarimlar
Rumuz: nurettin
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti singlesoul » 06 Kas 2008

nurettin kardeş bu dosyalar sana değil hasan arkadaşımıza yollanmış dosyalardır. bunlar kurulum dosyaları değil üzerinde çalışma yapılmış hataları olan dosyalar üzerinden fikir alışverişidir.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 08 Kas 2008

Kusura bakma geç cevap veriyorum şu sıralar iş perfonmasını yüksek tutuyolar :) Ekteki şiirlerde sorun yok alt kategorileri gösteriyor (j1.5 de denedim) fıkralarda baya eski bizim ilk şiirlerden kalma eğer vaktin olursa yeni sürümü değiştirerek fıkralar yap derim ama yok dersende fikralar.php icindeki echo SiirAs($katid); olanı echo SiirAs($_GET["katid"]); değiştirmeyi dene tüm dosyalar ve sql olmadığı için deneyemedim.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti singlesoul » 08 Kas 2008

hasan kardeş o zaman bizim siteye bir baksan mümkün olurmu alt kategoriler görünmüyor şiirler kategorilerin altında alt kategoriler var ama göstermiyor
www.singledepo.com
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 08 Kas 2008

Hasan yazdı:fikralar.php icindeki echo SiirAs($katid); olanı echo SiirAs($_GET["katid"]); değiştirmeyi dene

çözümü söylemiş zaten...denedin mi?
Rumuz: GokaLp
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti singlesoul » 08 Kas 2008

ben herhalde sıkıntımı tam anlatamadım. yaptıklarımı ayrıntısı ile anlatayım. www.singledepo.com (joomla 1.5.7) adlı sitemizde sizin fıkralar adlı bileşeni çeşitli kucalamalar sonucu aktif hale getirdik ve kullanmaya başladık. yanlız sizin joomla 1.5 uyumlu sürümünüzü görünce sitemize kurmaya karar verdik.özellikle bu sürümü tercih etmemizin sebebi yorumlama sistemini,sef ayarlarını vepuanlamayı yeni sisteme uyarlayamamıştık. bir sorun vardı daha önce kurulu olan fıkralar hikayeler ve şiirler yeni bileşene taşınması gerekiyordu. bende databaseden girdim ve önce fıkraların bulunduğu jos_fıkrayı dışarı aktar komutunda qsv formatını kullanarak çıkarttım. daha sonra jos_siirler adlı dosyayı yine qsv formatında içinde herhangi bir kayıt yokken dışarı aktardım. jos fkradan aldığım qsv çıktısının içeriğini jos_siirler dosyaının içine yapıştırdım ve içe aktar dediğimde tüm hikayeler fıkralar ve siirler database içine aktarılmış oldu. 1000 yakın içeriği tek tek girmeden aktarmış olduk. daha sonra sıra kategori bilgilerindeydi. onuda aktarırken aynı işlemi yaptım.onunla ilgili jos_fıkra_kat ve jos_siirler kat kullanarak. tümşiirler hihayeler ve fıkralar yeni bileşene aktarılmıştı. yanlız bir sorun vardı. kurulu fıkralar bileşeninde şiirler fıkralar hikayelerin alt kategorileri görünmüyordu.Yanlızüst kategorinin yanında o kategori ve alt kategorilerinde kaçtane içerik varsa gösteriyordu. fakat eger arama yaparsanız tüm içeriğine ulaşabiliyordunuz. yeni alt kategori ekledim onuda göstermedi. tüm alt kategorileri şu an sitemde gördüğünüz gibi ana sayfaya taşıyınca tüm kategorilerin içerik ve resimleri görünür hale geldi. sizin yukarıda dediğiniz herşey sitemde yapılı. ama hala alt kategorileri göremiyorum. bir şey daha denedim. www.umutgunessigorta.com sitesini de ben hazırladığım için şiierler bileşenini ve bugfix update dosyasını o siteye de kurdum. maalesef aynı hatayı orada da aldım. alt kategoriler oradada görünmüyor. iki stenin ortak özelllikleri joomla 1.5.7 olmaları ve dreamhost sunucularında bulunmaları. farkları benim sitemde artio sef kurulu olması diğer sitede olmaması. bundan sonra bana yardımcı olursanız sevinirim. random şiirler modülü için ne zaman hazır hale gelir. benden bir isteğiniz olursa ona göre gönderim yaparım sql dosya falan filan yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 08 Kas 2008

Tamam ben anladım zaten sorunun ne olduğunu fakat sorun sunucudan mı kaynaklı yoksa koddan mı onu henüz çözemedim. Şöyle yapalım sen Joomla 1.5.7 de kullandığın yani şuan sitende kullandığın ve alt kategorileri görünmeyen bileşeni kurulum yapabileceğimiz şekilde ekle. Ben localimde onu kurup bakayım alt kategoriler bende görünecek mi? Eğer bende görünürse sende görünmüyorsa sunucu kaynaklı bir sorundur farklı bir çözüm arayışı içine gireriz. Eğer kategoriler bende de görünmüyorsa kodla ilgili sıkıntımız vardır onada inş. en kısa zamanda çözümü getirir sorunu hallederiz. Modül ilede Gökalp ilgilenecek ;)
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti singlesoul » 09 Kas 2008

ben sana sql dosyasını yolluyorum. diğer dosyalar sitenizden indirelenler oradan kurdum onları onedenle yollamıyorum
En son singlesoul tarafından, 10 Kas 2008 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 09 Kas 2008

Şiirler kategorisinde şiir olmadığı için diğer kategorileri göstermiyor. En az 1 şiir eklemen gerekiyor diğer kategorilerinde görünmesi için. Yok şiir eklemesemde görünsün diyorsan eğer daha önceki yaptığımızı GET olarak alman gerekli.

echo SiirAs($rows[0]katid);
yerine
echo SiirAs($_GET["katid"]); işe yarıyor ;)
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti singlesoul » 10 Kas 2008

kardeş yardımların için teşekkür ederiz. randomize şiirler modülünü dört gözle bekliyoruz.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Åžiirler BileÅŸeni

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje