Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Tarafımızdan hazırlanan ve geliştirilen Şiirler Bileşeni için destek bölümümüz.

Bazı Sorun ve Eksikliklere Nasıl Çözüm Bulabiliriz?

İleti _TaYFuN_ » 03 Eyl 2009

Öncelikle bu şekilde bir çalışmanın ortaya konmasında emeği geçen herkese teşekkürler.

Uzun olmasada kısada denmeyecek bir süredir bu component'i kullanıyorum. Bazı sorunlarla karşılaştım bazılarını daha önce sprun yaşayan arkadaşlar sormuş ve onların aldığı yanıtlardan ayararlanarak çözdüm.
Sık sık siteyi kontrol etmeme rağmen bazı sorunların hiç sorulmadığı dikkatimi çekti ve aklıma gelen birkaç sorunu yapımcılara sormaya karar verdim. Umarım çözülmesi kolay olan şeylerdir ve küçük tiyolarla halledebilirim bu sorunları.

1) yazı veya şiir yazılırken kesme işareyi ( ' ) konulduğunda \ işareti geliyor önüne ve (\') şeklini alıyor.
2) yazı veya şiire yorum yazıldığında yorumu yazanın resmi çıkmıyor. Kişiye ait yüklü resim olsada bu görüntülenmiyor (community builder kullanıyorum, yazarların resmide çıkmıyordu bunun çözümünü forumdan buldum ancak yorum yapanların resminin çıkmasının nasıl sağlanacağını bulamadım)
3)en çok okunan - son eklenen - en çok beğenilen .. Şiir gibi listelerde bununan kullanıcı adına basıldığında yazarın tüm şiirleri çıkıyor ancak yine yazarın resmi çıkmıyor (yüklü olsa bile) sanırım bu sorunda community builder'dan resimin alınmamasından kaynaklanıyor.
4) birde şair yazdığı şiire sonradan müdehale edemiyor. Yaptığı yanlışlığı sonradan düzeltemiyor. Yöneticilerden biri düzelttiği zamanda şiir o düzenleyenin yazdığı bir şiir gibi görüntüleniyor. Yani düzenleyenin hesabına geçiyor.
5) kullanıcıların profilinde şiirleri tabı _ue_sıırbaslık_ue_sıırkat_ue_sııryorum_ue_sııroy_ue_sıırhıt_ue_sıırtarıh

şeklinde çıkıyor bunların yazıları çıkmıyor.
Ve profilde _ue_tabınbox şeklinde bir tab çıkıyor yazısı çıkmıyor

aklıma gelen sorunlar bunlar ancak karşılaştığım diğer sorunlarıda dile getirmeye çalışırım. Bu şekilde güzel projelerin daha iyi gelişmesi için herkesin karşılaştığı sorunları dile getirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Rumuz: _TaYFuN_
Kıdemsiz Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: Bazı Sorun ve Eksikliklere Nasıl Çözüm Bulabiliriz?

İleti airychild » 05 Eyl 2009

1 sorunuzun cevabı:
şiirler.Html.Php dosyanın 720. Satırındaki
kodu bul
Kod: Tümünü seç
<td valign="top"><?Php echo nl2br($row1->sy_yrm) ?></td>

deÄŸiÅŸtir.
<td valign="top"><?Php echo ($row1->sy_yrm) ?></td>

2.Soru: cb ile eşleştirme yaptıysanız şayet resim çıkacaktır şayet bileşeni sorunsuz yüklediğinize inanıyorsanız cominity builderde sorun olabilir bileşenleri kontrol edin.

3. Soru: 2.Sorudaki sorunu çözerseniz buda çözeülecektir.

4.Soru: herkez şiirini düzenleyebilir. Fakat yönetici düzenlediğinde yönetici adına kaydolması ile ilgilii bir bugfix yayınlacak ve duyurulacaktır.

5. Cb nin dil dosyasına eklenmesi lazım bunlar eklerseniz görünecektir.

Saygılarımla.
Rumuz: airychild
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti _TaYFuN_ » 05 Eyl 2009

airychild yazdı:1 sorunuzun cevabı:
şiirler.Html.Php dosyanın 720. Satırındaki
kodu bul
<td valign="top"><?Php echo nl2br($row1->sy_yrm) ?></td>

deÄŸiÅŸtir.
<td valign="top"><?Php echo ($row1->sy_yrm) ?></td>

değiştirdim ancak hala aynı sorun devam ediyor. Başka bir yeri daha mı değiştirmeliyim acaba?

Şimdiden teşekkürler.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti _TaYFuN_ » 05 Eyl 2009

Tırnak işareti sorununa çözüm bulan biri lütfen yardımcı olsun. 2 gündür bazı kaynaklardan araştırmalar yaptım ancak bir türlü başarılı olamadım. Sihirli tırnaklarla alakalı bir yazı buldum http://www.Php.Net/manual/tr/security.Magicquotes.Disabling.Php adresinde ama burdakileri nereye nasıl uygulayacağımı anlayamadım. $metin e mi yoksa başka yere mi ve nasıl uygulayacağım yardımcı olan olursa minnettar olurum.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Åžiirler BileÅŸeni

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje