Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Re: Qpersonel Bileşeninde Türkce Karakter Hatası Alıyorum..

İleti mimicom » 15 Oca 2009

bende de aynı problem oluştu. ş, ı harfleri soru işaretli çıkıyor. Hasan bey http://www.ahmettahta.com a bir bakarsanız sevinirim. En üstte Öğrencilerim adlı menu yaptım. Hatayı düzeltemedim.
Teşekkür ederim.
Rumuz: mimicom
Yeni Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

İleti Erhan » 15 Oca 2009

Bir önceki mesajda hasanın belirttiği gibi bu hata genellikle oluşturduğunuz tablo dillerinden kaynaklanıyor. QPersonel bileşenin kullandığı Tablo dilinin utf_turkish_ci veya utf_general_ci olması gerekiyor. Sizde phpmyadminden bu dil durumuna bir göz atın. Bunların haricinde bir dil fonksiyonu belirlenmiş yazılan karakterler hatalı gözükecektir. Eğer dil tablosu farklı ise karşılaştırma yaparak utf_turkish_ci veya utf_general_ci olarak değiştirin. Ayrıca bileşenin kullandığı tabloyu indirerek içeriğinide kontrol edin türkçe karakter olan bölümleri sql'e ne şekilde yazılmış. Karakter dönüşümü için ise ;

Kod: Tümünü seç
UPDATE jos_qpersonel SET baslik = REPLACE (baslik, 'y', 'ı' ) WHERE baslik LIKE '%y%';
UPDATE jos_qpersonel SET metin = REPLACE (metin, 'y', 'ı' ) WHERE metin LIKE '%y%';
UPDATE jos_qpersonel SET baslik = REPLACE (baslik, '?', 'ÄŸ' ) WHERE baslik LIKE '%?%';
UPDATE jos_qpersonel SET metin = REPLACE (metin, '?', 'ÄŸ' ) WHERE metin LIKE '%?%';

Bunu SQL sorugusu olarak gönderin. Eğer karakterler düşündüğüm gibi sql e hatalı yazılmışsa bu kod dönüşümünü gerçekleştirecektir.
Rumuz: Erhan
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: İyi
PHP: Orta

İleti solucandede » 30 Eyl 2009

Bendede aynı sorun vardı phpmyadmin den jos_qpersonel ile ilgili 3 tablo vardı hepsinin içindede ayrı ayrı kümeler vardı dediğiniz gibi dillerini değiştirdim düzeldi teşekkürler.
Rumuz: solucandede
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Önceki

Kurulum / Genel Sorular

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje