Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Forum kuralları
Bu Bölüm J1.0X İçin Geliştirilen Şiirler Bileşen'ine ait. Eğer RC Sürümünü kullanıyor iseniz soru veya sorunlarınızı Lütfen J1.5 için olan bölümde belirtiniz.

title ve modül hatası

İleti toplumdusmani » 22 Oca 2008

öncelikle tebrikler çok güzel bir çalışma.
ve gördüğüm iki hatayı yazayım.
1- title sorunu var. yazıdaki sayfa başlığı yazıya göre değişmiyor.
2- çok okunan ve yeniler modülü aynı scripti kullanması nedeniyle aynı sayfada gösterilemiyor çakışıyor.
Rumuz: toplumdusmani
Kıdemsiz Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Cvp:title ve modül hatası

İleti Hasan » 22 Oca 2008

Hatalar için teşekkür ederim.

Title sorununundan bilgimiz var modüllerde bizde herhangi bi sorun çıkarmadığı için göremedik. Js. kullanmadan sade bir son şiirler, en çok okunan şiirler modülü yapıcaz kısa zamanda;)
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

unutmadan birde her yazar online gözüküyor bende. detaylar sayfasında. evet modüllerden scripti ben çıkaracaktım ama siz yayınlayacaksanız bekleyebilirim. :) ya birde buu sitedeki su tema sorununu çözseniz. ilk belki bir ay evvel girmiştim temadaki soruna bakıp bileşeninde sorunlu olabileceğini düşünüp bakmadan çımıştım. olumsuz bir his veriyor anayacağınız. aslında sizin bileşendeki özellikleri ben content bileşenine uygulamıştım. ama sizin bileşeniniz üyelerin kendi sayfalarını oluşturmaları için ideal gözüktü ve ve sizin yazılarınız başlığı antında üyelerin yazı göndermesi için açtım. ama sitenin asıl içeriği daha kontrollü şekilde yine üye gönderimleriyle content bileşeni üzerinde kalıcak. kodlarıda inceledim gerçekten tebrikler ve geliştirilmeye müsait. sizin yaptığınız gibi yazıyı gönderen üyelerin bilgileri yanda modül olarak gösterilmekte. ve şu anda tüm yazıları için ufak bir bileşen yazıyorum. bakmak isterseniz http://mitoloji.info
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

senin temada bileşen cok güzel durmuş :) senin yazdığın bileşeni göremedim sitede yok heralde yada ben farkedemedim.

Üyelerin online görünmeside şundan kaynaklanıyor ben alanda fazla durmadım açıkcası üye beni hatırla derse şiirlerde herzaman online durumda oluyo bir sonraki versiyonda online bilgi gösteriminin üzerinde daha fazla durucam, aslında tüm alanlarda daha fazla durucam ama işte dert yanmak gibi olmasın ama insanımız kıymet bilmiyolar buda insanın hevesini kırıyo tabi. ahh ah.. Çok nadir saygı duyan kişiler zaten onlarda başımızın tacı.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

mesela bu sayfada görebilirsin.
http://mitoloji.info/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=31
yanda üye bilgilerinin gözüktüğü bir modül bu modül otomatik olarak içeriğin göndericinin bilgilerini ve son yazılarını gösteriyor. şu an cb bağlantılı çalışıyor. yine anasayfadan tab modülünde yazarlar modülü var. oda mevcut yazarlar modülleri gibi gözüksede çok farklı çalışıyor. mevcut yazarla modülleri yazar için bir katagori oluşturup ordaki son yazısını verirken bendeki üye hangi bölüme göndermiş olursa olsun son yazılarını ve bilgilerini çekiyor databaseden jooomla kullanıcı sadece yazarın id sini yazması yeterli. geri kalanını bu id numarası üzerinden mysql den veri çekerek modül kendisi yapıyor. bileşeni henüz yazıyorum öyle teferruatlı birşey olmayacak sadece bu modüllere bağlantılı olarak yazarın tüm yazıları tıklandığında o yazar ve yazılarını gösteren şık görünümlü yazıları gönderildikleri bölümlere göre dizen bir sayfa olucak sadece.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

eline sağlık güzel bir çalışma olmuş.

Buna benzer birşey sanırım jtr 'de görmüştüm ama onlardaki mambot olaraktı hemen içeriğin sağ üst bölümünde çıkıyodu. Sende bunu mambot olarak yaparsan bileşen yazma gereği bile kalmaz sanıyorum. tabi ne için bileşene çevirdiğine bağlı buda.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

o mambotu'da düzenleyen bendim.:) bileşendeki tek amaç sadece yazarların son yazılarını bölümlere göre düzenli olarak gösterebilmek. yani modülde şu an yazarın son 5 yazısını ayarladım mesela ama hemen altına bu yazarın tüm yazıları diye link koyduğumda açılan bir sayfa asıl kastettiğim. bu yazdığım modül önceki versiyonda clexus'un jtr ve genbilim için kullandığı modülün benzeri. içerik içerisinde göstermektense yanda modül seklinde gösterim daha şık ve işlevsel oluyor. üyeler için gönderdikleri içeriğin yanlarında kendi bilgilerini görmeleri çabaları açısından iyi güzel oluyor ve daha çok içerik göndermeye sevk ediyor.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Haklısın güzel bir fikir saptamışsın ;) bende zamanında jtr için bir çok şey yaptım ama boşuna olduğunu hissediyorum şuan gerçi eskilerden hepsi mert insanlar ama yenilere pek ısınmadım girmiyorum bile siteye hiç nerde o eski jtr

cmsturk'e giriyorum artık ve ordaki yöneticiler olsun üyeler olsun (gündemde olan) hepsini çok seviyorum çok iyi insanlar :)

ama işte şu günlerde şu eksik bileşenleri yazma çabasına girdik o yüzden pek giremiyorum:blink:
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 01 Åžub 2008

GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti toplumdusmani » 05 Åžub 2008

hocam tşk.ler.. başka bir sorum daha olacak bu şiirler detay sayfasındaki yazı fontu büyüklüğü temadaki boyutuyla değilde istediğim boyutta gözükmesini istersem nereye yazı fontu büyüklüğü eklemem gerekir.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 05 Åžub 2008

yazı fontu büyüklüğü hangisini? dil dosyasındaki bişeyse kolay ama gelen değerleri büyülceksen dosyadan direk yapabilirsin
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti toplumdusmani » 05 Åžub 2008

hayır dil dosyası değil. üyenin göndermiş olduğu şiirin boyutu mesela. detay sayfasında içeriği çağıran koda [code][/code] eklersek sanırım standart büyüklükte gelecektir yazılar..
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 06 Åžub 2008

kod yok :s
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti toplumdusmani » 06 Åžub 2008

evet kod gözükmemiş :) font size=12 kodu ekleyebilriz. içeriği çağıran $ koda.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti toplumdusmani » 06 Åžub 2008

hocam belki bu konuyla alaklı değil ama.. şu http://www.genbilim.com da üstte yeralan sayaç tarzı bir sayaç düşünüyorum. toplam içerik okunma kodunu henüz çözemedim sizin bilginiz var mı? gerçi biraz uğraşırsam çözerim galiba ama bir bilene sorun demiş atalarımız. birde şiir modülünüde tabi bu sayaca ekleme ihtiyacı duyucam bu nedenle şiir katagori ve okunma kodu da gerekecek bana.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Sonraki

Kurulum / Genel Sorular

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje