Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Forum kuralları
Bu Bölüm J1.0X İçin Geliştirilen Şiirler Bileşen'ine ait. Eğer RC Sürümünü kullanıyor iseniz soru veya sorunlarınızı Lütfen J1.5 için olan bölümde belirtiniz.

....::::AÇIK MI VAR ACABA::::....

İleti arsima » 27 Arl 2008

www.ozgece.net sitemde joomla 1,5 üzerinde sizin şiir bileşenin kullanıyorum. Sitede misafirlerin şiir yazması engelli. Misafir olarak şiir yazmayı denediğimde de giriş yapmamı söylüyor. Ancak birisi yada birileri nasıl yapıyorsa misafir olarak şiir girişi yapıyor. Acaba sitede bir açık mı var. Yada nasıl oluyorda misafir giriş kapalı olduğu halde misafir olarak şiir ekleyebiliyor çözemedim.
Rumuz: arsima
Yeni Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: ....::::AÇIK MI VAR ACABA::::....

İleti Ersan » 28 Arl 2008

misafir adlı bir uyenız olamdıgına eminsiniz dimi biraz sacma olucak ama aklıma bu geldı belkı farkına varmamıssınızdır ... suana kadar bileşende acık konusunda bir konu gelmemişti bu nedenle böyle bir oalsılıkta oalbilri dmeek istedim... Ama sorununuz degerlendirilecektir.
Rumuz: Ersan
Uzman
Kullanıcı avatarı

HTML: Orta
CSS: Orta
PHP: Başlangıç

İleti arsima » 31 Arl 2008

Ersan yazdı:misafir adlı bir uyenız olamdıgına eminsiniz dimi biraz sacma olucak ama aklıma bu geldı belkı farkına varmamıssınızdır ... suana kadar bileşende acık konusunda bir konu gelmemişti bu nedenle böyle bir oalsılıkta oalbilri dmeek istedim... Ama sorununuz degerlendirilecektir.

tabiki misafir adlı bir kullanıcım yok. ilk işim onu kontrol etmek oldu zaten. üyelerimden biri yazıyor. hangi üyenin yazdığı tespit ettim. Kendisiyle irtibata geçtiğimde bana giriş yaparak yazdığı söyledi. Onun hesabından ben giriş yaptığımda ise normal olarak ekleme yapıyor. Anlamış değilim doğrusu...
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti arsima » 07 Oca 2009

bu sorunla ilgili bir çalışma yapıldımı? Durum nedir?

Ben birazda ayrıttılı bir bilgi vereyim.

şuanki kullandığım sistemi daha önce joomla1.0.5 de kullanıyordum. Daha sonra 1,5 geçirdim. Geçiriken bilgi içerikli tüm veritablarınıda yeni sisteme taşıdım. Bu taşıma sırasında yanlış bir işlem yapmış olabilirmiyim.

Özellikle melekekinci üyemde bu hata var. O şiir girdiğinde misafire düşüyor. Ben onun hesabından eklediğimde bir sorun olmuyor.

Bana ne tavsiye edersiniz?

Şimdiden teşekkür eder, başarılarınız devamını dilerim.....
Saygılarımla;
Ercan KURU
www.ercankuru.com.tr (KiÅŸisel Site)
www.ozgece.com.tr (Şiir sitesi Şiir bileşeni kullanılarak yapılmıştır)
www.robotoskop.com (Mekatronik sitesi)
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 07 Oca 2009

Şiirler bileşeninin güncellemesini isterseniz tekrar yapın eğer doğru şekilde yaptığınızdan emin değilseniz. Bu problem kişinin tarayıcısı ilede alakalı bir durum olabilir. Misafirlere şiir eklemeyi kapatıp o kişiye şiir ekleme kısmına girip giremediğiniz sorun eğer giremiyorsa onun kullanıcı adı şifresi ile siz girin. Şiir eklemeye girin girebiliyorsanız o kişinin tarayıcı ayarlarıyla ilgili bir sorunu olabilir. Başka türlü neden kaynaklanır üretmeye çalışıyorum ama pek birşey çıkmıyor ortaya.
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti arsima » 13 Oca 2009

o kişinin kullanıcı adı ile şiir girdiğim bir problemle karşılaşmadım. Misafirler şiir kapalı. misafir olarak ekleyemiyorum.

biraz daha yanı sorun devam ederse kullanıcı iptal edip yerine başka kullanıcı ismi vereceğim
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 14 Oca 2009

Dediğim gibi ozaman o kişinin tarayıcısıyla alakalı bir sorun olma ihtimali yüksek.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti Ersan » 14 Oca 2009

ya bence soz ettıgı olay ona bı cozum bulmalı aynı sekılde bende 1.0 dan 1.5 e gecirdim sportvideos.us sitesini bazen video ekleyen gueste dusuyor veritabanında bi eksıklık yaratıo demekki geçiş sırasında
Uzman
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 14 Oca 2009

Aynı kullanıcı ile başkası eklerse misafire düşmüyor. Kullanıcı kendi eklediği zaman misafir olarak çıkıyor burası kafa karıştırıyor işte.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti arsima » 04 Åžub 2009

ben sorun olan kullanıcıma yeni kullanıcı açtırdım. bütün şiirlerinide o kullanıcıya ekledim. eskisini sildim. Ama sorun çözülmedi. Her zaman yapmıyor. Arada bir yapıyor. Şuan 5 kullanıcı şiir ekliyor. sadece bir tanesinde böyle bir sorun var. Ama ilerde kullanıcı sayısı artar ve sorunda diğer kullanıcılarda da görünürse işin işinde çıkılmaz bir hal alacaktır. Çok önemli bir sorun.
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 04 Åžub 2009

çok enteresan.

tarayıcısının tüm çerezlerini ve tanımlama bilgilerini silsin o kullanıcı.. bir de o şekilde deneyin.

ya da farklı bir tarayıcı kurup bir süre onunla denesin. olsa olsa tarayıcı taraflı bir problem vardır, başka bir açıklaması yok bunun.
Rumuz: GokaLp
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti arsima » 05 Åžub 2009

Problemi tarayıcıya bağlamak ne kadarı doğru bir yaklaşım bilemiyorum. Çünkü tarayıcıdan kaynaklanan bir problem olsa bile şiir bileşeni misafir olarak eklemeye çalıştığında hata vermesi gerekir. Düşünün sitede onlarca kişi şiir yazıyor ve bir çoğunun şiirleri misafire düşüyor ve kullanıcı bunun farkında değil. Şimdi ben şiirleri onaylamadan yayına koymuyorum. Bir den fazla kişide bu problem olunca işin işinden nasıl çıkacağım. Herkese tarayıcınızdaki ayarları düzeltin diye mail mi atmam gerekecek.

Sorun tarayıcıda değil şiir bileşenindeki bir açıktan kaynaklanıyor.

Ama çok ilginç bir açık. Her zamanda olmuyor. 5 şiir eklediyse 3 de muhakkak oluyor. Şuan sadece bir kullanıcıda bu sorun çıkıyor. Ancak bu sorun sitemin kullanıcı kitlesini genişletmeme engel oluyor. Bu sorundan ötürü maalesef duyuru yapamıyorum.

İnş kısa sürede çözebilirim...
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 05 Åžub 2009

sorunun tarayıcı kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. bu düşünceyi doğrulamadan soruna nasıl müdahale etmemizi bekliyorsunuz!? sorunu çözebilmek için öncelikle kaynağını tespit etmek gerekmez mi? karşılaşmadığımız bir sorunu nasıl çözmemizi bekliyorsunuz? bir tek o kullanıcıda sorun oluşuyor diyorsunuz, siz eklerken herhangi bir sorunolmuyor, biz eklerken de olmuyor..

Şimdi, söyler misiniz, bu sorunu ezberden nasıl çözelim biz? çözüme yönelik bir fikir geliştirmeye çalışıyoruz burada, boyacı küpü değil ki bu, bakınca anlayalım..

Kusura bakmayın ama, siz bize yardımcı olmazsanız biz size yardımcı olamayız!..
Rumuz: GokaLp
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti Ersan » 05 Åžub 2009

arsima yazdı:ben sorun olan kullanıcıma yeni kullanıcı açtırdım. bütün şiirlerinide o kullanıcıya ekledim. eskisini sildim. Ama sorun çözülmedi. Her zaman yapmıyor. Arada bir yapıyor. Şuan 5 kullanıcı şiir ekliyor. sadece bir tanesinde böyle bir sorun var. Ama ilerde kullanıcı sayısı artar ve sorunda diğer kullanıcılarda da görünürse işin işinde çıkılmaz bir hal alacaktır. Çok önemli bir sorun.

Tamamda bu acıklamaya göre başka neye bağlayabiliriz.... Sadece o kişide oluyorsa demekki tarayıcı kaynaklı bir mesele..... Sizin sitenin o kişiye bi garezi olamayacagına gore.... ie ile bi denesin olmadı mozillla veya opera bir bunları deneyin sorun hala devam ediyorsa bizde yeni cozum yolları uretmeye calısalım ...
Uzman
Kullanıcı avatarı

İleti arsima » 05 Åžub 2009

Sorunun daha iyi anlaşılması için siteyi biraz daha aktifleştirip. kullanıcı sayısını arttıracağım. Ciddi bir sorun olursa daha iyi anlaşılır.

Bilgisayarlarımda Pardus işletim sistemi kullandığım içim exploreden deneme şansım yok. Explorer php tabanlı sistemlerde zaman zaman görüntü hatası veriyor. Umarım başka kullanıcıda hata yaşamam. Yaşarsam kullanıcı kitlesini firefox olarak belirleyecem...
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Kurulum / Genel Sorular

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje