Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

öneri

İleti hackedbyspy » 26 Oca 2009

geliştirmeye yönelik mesela herhangibir kategoriye girildiginde şiir başlıgı uuzun oldugunda şu anda mesela Mutlu olsun aile Sona ersin he diye kalıyor

girince tam ismi cıkıyor mesela bole uzun şiir başlıklarında Mutlu olsun aile Sona ersin he... şeklinde yapılabılır yanı şiirin başlıgnın bu kadar olmadıgını göstermesı guzel olur

sonra admin panelınde profıl bolumunu kapatma ikonu koyulabilir yani her web masterın CB bileşenini kurmasına gerek kalmaz sadece gonderen kişinin uye ismi yazabılır.

yani demek istedigim kısaca özetlersek

1.CB bileşeniyle beraber isteyen kişi evet i seçicek bolece CB bileşeni kurmamıs olanda kurmus olanda isterse aktifleştiripkullana bilicek

2. şiir isimleri cok uzun yazıldıgında uzun baslıgın sonunda "..." işareti konulursa daha güzel olucaktır.
Rumuz: hackedbyspy
Yeni Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: öneri

İleti Hasan » 26 Oca 2009

Beyan ettiğiniz fikirler hoş ve gerekli olarak görüyorum. Şiirler bileşeninin yeni sürümünde bunuda değerlendirmeye alacağız. Paylaşımınız için çok teşekkürler.
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti hackedbyspy » 27 Oca 2009

rica ederim hasan aslında geliştirmek için daha sayabilecegim bi kaç cumle daha var ben kısaca yenı surumde olması gereklerı belirteyim sizlere

1.)şiir başlıkları uzun oldugunda"..." ile başlıgın devamının oldugunun gösterilmesi

2.)kullancılar herhangibir kategorıye giripte şiir gönder butonuna tıkladıklarında otomatik olarak o kategorinin seçili şekilde olmasıda güzel olur diye düşünüyorum.

3.)admin paneline şiirleri sıralama geliştirilebilir mesela a dan z ye veya tıklamaya göre veya puana göre yoruma göre gibi bölelikle daha sevilen şiirler kategorıde en ustte yer alır.

4.)admin panelıne CB bileşenini kullan gibi bir menu eklenerek web masterlerın illaki CB bileşenini kullanmaları gerekmez. NOT(CB bileşeni deaktif edildiginde kullanıcı profılı olmayacak şekilde ayarlanmalı yani sag taraf kesınlıkle olmayıp sadece şiir ve gönderenın ısmı yazmalı) aktif edildiginde şuankı surum gibi olmalı.

5.)bolumler menusu olusturup aynı zmanda bolumler kategorılere ayırma yapılabılır
neden? diye soracak olursanız

kendımden ornek vereyım mesela ben flashlı (.swf) li şiirler koymak istiyorum siteme aynı zamanda normal elle yazılmıs şiirlerinde yer almasını ıstıyorum fakat burda sadece kategorıler şeklinde oldugu için mesela sitemde kategorıler sevgi aşk guru ısyan vb şeklinde

mesela benım flashlı aşk kategorısınde yer alması gerekn bır flash şiirim varsa bunuda aynı yere atmak zorunda kalıyorum

en azından bunun için bolumlerın altına kategorıler olusturulmalı dıe dusunuyorum.

ha sadece kategorılerle ugrasacak kullancılar sadece bir bolum olusturup onun içersindeki kategorılerle işini gorebılır.

yeni surumu heyecanla beklliyorum teÅŸekkurler ;)
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 28 Oca 2009

5. şıkka kadar hepsi gereken şeyler bence ama son fikir olmasına bence gerek yok. Bölüm denilen şeyde zaten bir kategori yapısı o nedenle ben alt kategorilerinde resimli olarak görünmesini istedim.

Ama farklı bir yol olarak şöyle olabilir. Kategori özellikli şekilde geliştirilebilir örneğin bir kategori açarken o kategorinin flash destekli, mp3 player destekli, resim destekli veya mambot destekli ki şuanda zaten mambot desteği var sanıyorum. En azından sesli şiir için gerektiğinde bir arkadaşa mambot desteği verilmesi konusunda yardımcı olmuştum ve onu şiirlere ekledim diye hatırlıyorum. Ama eğer bu şekilde kategori özelliği ekleyeceksek eğer bunlarında yapılarını hazırlamak lazım.

Yine bir örnek resim destekli bir kategori ekledik diyelim üye şiir eklerken nasıl seçenekler sunacağız. Direk resim yolu veya direk sunucu altınamı resmi yükleticez. Yani tüm bunları düşünmemiz gerekiyor :)
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti hackedbyspy » 28 Oca 2009

:) doÄŸru bunlar ileride dusunulucek biÅŸiy

teşekkurler ;) yeni surumu beklıorum

bu arada ben cb yi kuramadım nasıl yukleyebılırım kurulumda bır suru hata verdı sayfalarca uzun
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 28 Oca 2009

şiirler bileşeni zaten Joomla'nın editörünü kullanıyor. Editörün Html filtreleme özelliğini kapatırsanız şiir içeriğine flash ekleyebilirsiniz.
Rumuz: GokaLp
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti hackedbyspy » 30 Oca 2009

flash sorununu cozdum fakat cb işini hala kuramadım
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Re: Öneri