Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Gelecek Sürümde İstedikleriniz

İleti ugurum77 » 18 May 2008

Köşe Yazarlarımızın gelecek sürümünde neler olsun istersiniz. Ya da bu sürümde bulunan hataları buradan söyleyebilirsiniz.Ben başlayayım :D

1-Balon Yazarlar modülü sağ modül pozisyonunda kullanıldığı zaman sağa doğru açıldığı için sitede sağa doğru uzama olmasına neden oluyor. css'den sola aldığımızda aynı sorun sol modül pozisyonunda oluyor. Ayarlarda balonu sağ ya da solda göster gibi seçenek olursa güzel olur.

2- Administrator da yazar olduğu için sabit içerikli konularda modülü gösterdiğimizde yazar olarak açılıyor. Yanı kısacası kullanılmak istenmeyen ID bölümü olabilir.
Rumuz: ugurum77
Kıdemsiz Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: Gelecek Sürümde İstedikleriniz

İleti GokaLp » 18 May 2008

ugurum77 yazdı:Köşe Yazarlarımızın gelecek sürümünde neler olsun istersiniz. Ya da bu sürümde bulunan hataları buradan söyleyebilirsiniz.Ben başlayayım :D

1-Balon Yazarlar modülü sağ modül pozisyonunda kullanıldığı zaman sağa doğru açıldığı için sitede sağa doğru uzama olmasına neden oluyor. css'den sola aldığımızda aynı sorun sol modül pozisyonunda oluyor. Ayarlarda balonu sağ ya da solda göster gibi seçenek olursa güzel olur.

2- Administrator da yazar olduğu için sabit içerikli konularda modülü gösterdiğimizde yazar olarak açılıyor. Yanı kısacası kullanılmak istenmeyen ID bölümü olabilir.

1. Balona dediÄŸin ÅŸekilde bir ayar verilebilir.

2. Dediğini tam olarak anlayamadım.
Rumuz: GokaLp
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

2.yi nasıl anlatsam diye çok düşündüm valla :D Hasana özelden anlattım. O bir özet geçse süper olur burda. Balonu nasıl ayarlayabilriz.?
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 18 May 2008

bahsettiğin sorun senin çözünürlüğünden kaynaklanıyor aslında. yüksek çözünürlük kullananlarda öyle bir problem olmuyor. mesela bende :D

balonu sola ya da sağa değil de, aşağı doğru açtırabilirsin. böylelikle iki taraf için de sorun kalmaz. bunun için öncelikle:

öncelikle balon_ust.png dosyasını photoshop ile açıp, ok kısmını ortaya almalısın.resmi kaydederken indexed color yapıp kaydetmeyi unutma.

daha sonra balon.js dosyasını açıp

Kod: Tümünü seç
   var leftPos = e.clientX + 5;

satırından yatay pozisyon düzenlemesini yapabilirsin. +5 kısmını değiştirdikçe balonun yatay konumu değişecektir. (örn: -10, -23, +53, 0 ...) burada e.clientX mouse'umuzun konumudur. yanına koyduğumuz değer de balonumuzun, mouse'un bulunduğu noktaya göre nerede konumlanacağını ifade eder.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 18 May 2008

fırat ben anlatcam sana :)

bir sonraki sürüm için yazar resimlerinin parametrelerden ayarlanması iyi olur.
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

Hasan yazdı:fırat ben anlatcam sana :)

bir sonraki sürüm için yazar resimlerinin parametrelerden ayarlanması iyi olur.

Evet çok çok iyi olur hemde :D Sırf yazarlara resim ekleyebilmek için cb kurdum siteye. Cb ile alakası olmayan bir site hemde :D :D
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti algebraz » 03 Haz 2008

joomla 1.5.x uyumlu olsun..
Rumuz: algebraz
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Bedrettin Alparslan » 09 Haz 2008

Yazar resimleri örnek cb de iken 100*100 ama anasayfada daha küçük. küçük olması avantaj benim için ama resim pixelleri çok kötü yani resimlerin boyutları küçülünce bozulma olmasın... ayrıca yazarların bir menusu olsun. yazdıkları kaç adet makale var ise sayacı olsun. ha birde yazar'ın üstüne tıklandığında yazarın önceden girilmiş ( bir şekilde ) hayatı yazsın ajax veya popup olarak. hepsi olmasada notlarınıza alabilirsiniz :)

Açıkcası ben modülünüzü indirdim ama bana yaramadı :S

çünkü resimler çok kötü gözüküyor anasayfada yayınladığım zaman.
Rumuz: Bedrettin Alparslan
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti muhterem » 28 Haz 2008

kesinlikle joomla 1.5 uyumulu olsun çok ihtiyacımız var 1.5 te denedim kuruluyo fakat anasayfada gözükmüyo diğer sayfalarda gözüküyo bu arada modülü bütün içerikte yayına soktum yine anasayfada çıkmadı
Rumuz: muhterem
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti kek » 17 Eyl 2008

Kesinlikle önce joomla 1.5 uyumlusuna ihtiyacımız var.
Böyle güzel bir modül yaptığınız için Allah sizden razı olsun
Rumuz: kek
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti kek » 18 Eyl 2008

Joomla 1.5 uyumlusunu dört gözle bekliyoruz. şiirlerden sonra buna öncelik verirseniz çok seviniriz.
Rumuz: kek
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti nasrallah » 14 Ekm 2008

Acizane ustalara şunu sorayım malum acemilik işte!Şimdi yazarlar için bölüm ve kategori açtım ardından anlatımta gösterdiğiniz gibi modülü kurdum!Yalnız hala yazarlar modülünü kullanamıyorum!Şimdi yazarların yazılarını nerde yayına verecem ki yazarlar modülü o yazıları ordan çeksin!
Rumuz: nasrallah
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 14 Ekm 2008

her yazar yazısını kendi bölümüne ekleyecek. yazarlara author yetkisi vermeyi unutmayın. aksi halde içerik ekleyemezler..
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti cycwar » 02 Kas 2008

Kod: Tümünü seç
http://www.kimyamuhendisi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=531&Itemid=1
sitesinde sağ üstte yazarın diğer yazılarının seçilebileceği bir bölüm yapılabilir.
Rumuz: cycwar
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Geliştirme / Özelleştirme

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje