Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Üye olmayanlar şiir içeriğini göremesin

İleti airychild » 10 Oca 2009

s.a Arkadaşlar Üye olmayanlar şiir linklerini Katagorilerini vs. görsün fakat şiirin içeriği okumaya çalıştığından bir uyarı ile kayıt sayfasına veya direk kayıt sayfasına nasıl yönlendirebiliriz acaba.
Ayrıca Üyeler isteiğinde Kendi şiirlerini aktif veya pasif hale geetirebilmeleri için ne yapmam gerekir.
Saygılarımla Hocam...
Rumuz: airychild
Kıdemli Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: Üye olmayanlar şiir içeriğini göremesin

İleti Erhan » 10 Oca 2009

Ekteki dosyanın senin işini göreceğini düşünüyorum :)

Mevcut dosyaları FTP yolu ile üzerine yazdırman yeterli. Üzerine yazdırdıkdan sonra Bileşenin ayarlar bölümnden "Gösterge" ayarlarının ilk sırasında göreceksin "Şiir Okuma Yetkisi" diye. Artık evet hayırıda seçmek sana kalmış birşey :) Şayet ben test ettim misafirler şiir detayını göremiyor giriş yapıldıkdan sonra detay sayfasına ulaşabiliyorlar.

NOT : Düzenlemeyi Şiirler Bileşeni 1.2 RC(Update) sürümünde yaptım. Yani bir önceki versionuyu veya 1.2 RC kullanıp Update dosyası ile güncellemediysen çalışmayacaktır hatırlatayım :)
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Rumuz: Erhan
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: İyi
PHP: Orta

İleti airychild » 10 Oca 2009

Erhan ustam hızlı cevabın için öncelikle teşekkür ederim fakat ben orjinal şiir bileşeni kullanmıyorum kendimce değişiklikler yaptım sen yöntemi anlatsanda biz uygulasak daha hoş olurdu.
Böyle yardımcı olursan sevinirim.
Ayrıca admin panelinden ayarı olmasada olur anlatman daha hızlı olacaksa senin için.,

hocam ayrıca siz sanırım Kategorileri Gozuksunmu? şeklinde yapmışsınız benim tam olarak istediğim bu değildi. siz fazlaca düzenleme yapmışsınız resimler görünsün görünmesin vs gibi elinize sağlık.
Fakat benim istediğimi nasıl yapabiliriz acaba?
şairin şiirlerine yapılan Yorumlar ve
Ayrıca diğer bir konu olan üyeler kendi şiirlerini aktif pasif hale getirebilme olayını nasıl gerçekleştirebilirim.
Saygılarımla...
En son airychild tarafından, 12 Oca 2009 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti airychild » 12 Oca 2009

Hocam Joomlanın Üye sınırlamasını kullanamazmıyız acaba kodlarını bilmediğimden dolayı soruyorum.
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Hasan hocam Şu işe bi el atarsanız çok sevinicem gerçekten.
Allaha emanet olun
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Erhan » 12 Oca 2009

Kodlanan bileşen zaten kategori değil içeriğin görünmemesini engelleyecek özelliği mevcut idi kategori ile alakası yok şiir detayını misafirlerden saklıyor. Ama siz kullandığınız bileşende bir kaç değişiklik yapmışsanız en kolay yolu ozaman kullandığınız dosyaları ister buraya yükleyin isterseniz mail ile yollayın o dosyalar üzerinde düzenlemeye calisalım. Bu hafta uzun süre pc başında kalamıyorum o yüzden geç cevap yazıyorum. Eklenen özellikde tek dosya üzerinde yapılan bir ayar değil aslında döküman yazımı bu yüzden uzun olacaktır.

Ama kısaca mantığını şu aslında ilk öncelikle ayar dosyasına bir yetki giriliyor, daha sonra admin.php ve admin.html.php dosyalarına bu girdinin görünür özelliği ve ufak ayarları giriliyor. Admin panelde menülerde bu ayarın gözükebilmesi için parametreleri tanıtıyorum daha sonra oluşturduğum bu fonksiyonu siirler.php de kullanacağımın kısmın tamamını etki edecek şekilde satır olarak ekliyorum. Aslında ben bile karıştırdım olayı diyebilirim. En sağlıklı dosyalarını gönder onun üzerinde tekrar editmeleye calisayım daha sonra editledikçe o an dökümanı ayrıyetten not ederim diğer arkadaşlar içinde yardımcı olmuş olur.
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

Hocam Ekte veriyorum üyelerin kendi şiirlerini aktif pasif hale getirebilme olayınıda çözerseniz çok çok makbule geçecektir.
İlginiz için çok teşekkür ederim.
http://rapidshare.com/files/182580434/_ ... leseni.zip
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Erhan » 13 Oca 2009

.php2 dosyaları nedir ?
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

İleti airychild » 13 Oca 2009

onlar değişiklik yapmadan öncekşi yedeğim atmayacaktım ama atmışım kusura bakmayı ;)
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Hata verme olasalığı yüksek cünki dosya isimlerini değiştirmişsiniz ve bunun testini bu yüzden yapamadım birde onların sadece denemek için değiştirmeye kalksam bi okadar daha saat alacaktır. Yinede yediğinizi alın bunu bir deneyin hata verirse o hatayı buraya yazın artık gıdım gıdım ilerleyeceğiz test yapamadığım için.
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

Hocam uyguladım test ettim ilginize teşekkür ediyorum görünen bir sorun yok sadece evet hayır seçeneği alakasız bir kısımda görünüyor o kadar oda önemli değil zaten.
Fakat eksik olan ÅŸunlar
1. eksik = misafirler şiiri okuyamazken herhangi bir uyarı çıkmıyor üye olmasını gerektiren veya üyelik sayfasına yönlenmiyor.
2 eksik = üyeler kendi şiirlerimi aktif veya pasif hale getiremiyorum Bu sorunlarıda halledebilirmiyiz.
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

hele şunu bi halledelimde panelden kullanıcıların kendi şiirlerine yayınlama yetkisi daha vermedim zaten. language dosyası eksikti o yüzden herhangi bir uyarı çıkarmazdı ama görünüm konusunda problem varmı? Evet veya hayır yaoptığınızda fonksiyon işledimi misafirlere içerik kapandımı ?
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

erhan hocam şimdi problem oldu herhangi bir hata kodu vermiyor beyaz bir sayfa sol üst köşede anasayfa yazıyor o kadar :)
515 . satırı
echo '<span class="error"><?php echo sprintf($yetkimesaj, $kayit_link); ?></span> ';
şeklinde değiştirdim hata ordaymış sanırım fakat eskisinden farklı olmadı herhangi bir yönlendirme yapmadı erhan hocam
En son airychild tarafından, 13 Oca 2009 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Şuan içeriği gizliyor ama değilmi? Yalnızca Kayıt ol mesajını o bölümde göstermiyor doğrumu anladım?
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

Evet Erhan Hocam Aynen Dediğiniz gibi yönlendirme yok içerik gizleniyor.
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Sonraki

Geliştirme & Özelleştirme

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje