Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

şiirler bilieşenini nasıl değiştirebiliriz

İleti bebek54 » 15 Şub 2008

Merhaba hasan ben sitemde senin şiirler bileşenini kullanıyorum ayrıca yesewi abimin sorucevap oalrak değiştirdiği bileşenide fırkalar olarak kullanıyorum senin şiirler bileşeni benim nerdeyse bütün ihtiyaclarımı karşılıyor.Şimdi ben bu bileşeni 2 yerde daha kullanacam dil dısyalarını değiştirmek sorun deilde bunu ayrı bir bileşen olarak kullanmak için nasıl düzenleme yapmalıyız sorucevap bileşeni gibi yani php bilgim yok ama yıl gösterirsen araştırır belki yapabilirim belki başka arkadaşlarada lazım olur sonra yapabilirsem tesekkürler bu arada:)harika bir bileşen şiirler bileşeni
Rumuz: bebek54
Kıdemli Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Cvp:şiirler bilieşenini nasıl değiştirebiliriz

ya bi deneme yapayım dedim sorucevap bileşeni üzerinde bütün dosya isimlerini değiştirdim ve dosyalarında içinde isimleri değiştirdim sonrada tekrar rarladım bu arada dil dosyalarını yapmadım onların önemli diel galiba ama alttaki gibi bir hata aldım

Invalid checksum for file "Rar! ϐs zÄt 2q $ø.£E$O83 blog.html.phpğ' ŒÌÌÑ|˜Ó™›ĞçVËRW$iË˹¹’6î;+" : 60849 calculated, 1 expected

joomlaya yükleyeceğimiz seyleri farklı bir şekildemi rarlıyoruz çünkü temlaarda var rarsız ben rarladımmı hiçbiri yüklenmiyor joomlaya bu arada bu bileşeni isteidğim sekilde çalıştırmak için başkane değişiklikler yapmalıyım bu arada blog bileşeni olarak kullanacam ben
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 15 Şub 2008

.rar değil, .zip'lemen gerekiyor :)
Quality Joomla!Projects Team Member
Joomlancer
qproje.com Administrator
Rumuz: GokaLp
Geliştirici
Kullanıcı avatarı

ayrıca dil dosyasını da editlemelisiniz. Şu anda çalışsa dahi, eğer tüm siir ve siirler kelimelerini değiştirdiyseniz, herşey _HE_SIIREKLE gibi görünecektir. dil dosyasındakileri de değiştirmeniz gerekmektedir.en azından DEFINE("_HE_GENELAYARLAR","Genel Ayarlar"); şeklinde belirtilen tanımlamalardaki _HE_GENELAYARLAR bölümlerindeki SIIR yada SIIRLER kelimelerini değiştirmelisiniz.

anlatabilmişimdir umarım :)
Joomlancer
qproje.com Administrator
Geliştirici
Kullanıcı avatarı

çok tskler benim yaptığım tam olarak şu bütün dosyaların isimlerini değiştirdim ama şiir bileşeni deil tam olarak sorucevap olanını sorucevap.php yi blog.php gibi sonra bütün dosyaların içinlerindeki soru cevap yazan bölümleri ve dosya adlarını yeni isimlere göre değiştirdim dil dosyası önemlid eil derken çalışsında bi koşu ben dil dosyasını editlerim yani şuan çalışırmı çalışmazmı diye deniyeceğim:)benimki biraz attım inşallah tutar hesabı yani:) bu arada çok tsk ederim blog ve hikaye bölümü eklemem lazım sitemdede soru cevabı fıkra olarak ve şiirler bileşenini kullanıyorum sitenin ahengi açısından blog ve hikayeleride bu bileşenle halletmem lazım:)inşallah yaparım
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

forumda bir arkadaşımız zaten hikayeler bileşenine çevirmişti şiirler bileşenini. Modülleriyle birlikte..Aratırsan bulursun onu..Ben tam inceleme fırsatı bulamadım. Müsait olduğum bir zamanda o bileşeni de inceleyip dosyalar bölümüne koyacağız.
Joomlancer
qproje.com Administrator
Geliştirici
Kullanıcı avatarı

işte geldim burdayım ben bu işte ustayım:)))inanamıyorum ya ilk defa bir bileşeni çevirdim oldu valla oldu yüklendi ya bende gördüm onu ama dil dosyasını vermişti bileşen yoktu ama oda şimdi çok işime yarıyacak blogda deilse birde hikayeler olarak değiştirecem onu insallah bir sorun çıkarmaz:)bu benim yaptığım çok tskler herkese blog olarak dil dosyasını değiştirince eklerim buaraya bir aceminin yaptıklarına güvenirseniz tabi:)
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

ekle tabii ki..yaptıklarını paylaşan kullanıcılar olması çok güzel. zaten herhangi bir sorun olduğunda hepbirlikte çözüm üretiyoruz. :D
Joomlancer
qproje.com Administrator
Geliştirici
Kullanıcı avatarı

gökalp ya sorunsuz yüklendi sonra admin panelindede sorun yaşamadım kategorilerimi ekledim link verdim siteden linke tıklayınca su hatayı aldım neyi yanlış yaptım ben:(

Parse error: parse error in D:\Home\tatlisey.com\httpdocs\components\com_blog\blog.php on line 12
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

blog.php 12nci satırda ne varmış ki? ekle bakalım blog.php'yi..
Joomlancer
qproje.com Administrator
Geliştirici
Kullanıcı avatarı

birşey daha deniyeyim ekliyecem düzelmezse admin panelindede hata verdi hatalara dikakt ettim alt_blog yazmışım bazılarına mesela bazılarınada alt_Blog bi düzeltip deniyeyim
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

ekte veriyorum blog.php yi gökalp ben admin panelini hallettim sunuda halledersek tamamdır herhalde
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

olmadı şimdi eklliyorum:) [file name=blog.zip size=12303]http://www.qproje.com/images/fbfiles/files/blog.zip[/file]
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

e sen bunda hiçbirşey değiştirmemişsin ki. veritabanları falan aynı duruyor? sen bunu gerçek sitende denemiyorsun değil mi? şiirler bileşeninin kurulu olduğu bir sisteme bunu kuramaman gerekiyor çünkü normal şartlar altında..

tüm dosyaların içerisinde arama yapıp

siir --> blog
SIIR --> BLOG
Siir --> Siir
siirler --> bloglar
sair -->yazar
gibi...değiştirmen gerekiyor. Büyük küçük harflere dikkat ederek, ve türkçe karakter kullanmadan...

Sen bunu dediğim şekilde yaparak dene..Takıldığın yer olursa biz hep buradayız ;) :D
Joomlancer
qproje.com Administrator
Geliştirici
Kullanıcı avatarı

ama soru cevap bileşenindede bunlar değişmemişti çalışıyor evet hatta sorucevap yüklü şiirler yüklü:)sorun yok admin panelinden ekleme silme hepsini denedim sadece link verince siteden o hatayı alıyorum özellikle sorucevap üzerinden değiştirmeleri yaptımki mesela şiir yazan yerler değişmemiş diye baktım demekki değiştirme gerektirmiyor:)yani şimdi bunları değiştirmemmi lazım
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Sonraki

Geliştirme & Özelleştirme

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje