Arkadaşlar bazı denemeler yaptım bunuda sizinle paylaşmak istiyorum. şiirler bileşeni çok geniş bir yelpazesi olan bir bileşen hasan arkadaşımıza buyüzden tesekkürler. ben suan sitem 4 tane şiirler bileşeni kullanıyorum. ve bu bileşeni tekrar tekrar kullanma yolunu buldum birazda bu işi nasıl kolay yapabiliriz die düşündüm:)şöyle birsey yaptım ve oldu
fakat şiirler bileşeni yerine daha önceden şiirler bileşeni değiştirilerek oluşturulmuş başka bir bileşen kullanmamız gerekiyor.ve hiç yorulmadan bu işi hallediyoruz.
önce örnek olarak şiirler bileşeninden çıkma com_blog bileşenini deneme olarak kullandım ben.
===================Anlatım================
1.mevcut ör:com_blog bileşenini zip dosyasından çıkarıyoruz.açılan bütün dosyaları teker teker her bilgisayarda olan WordPad ile açıyoruz. Düzen->Değiştir deyip üste değişecek alttada değiştirdiğimiz isim yerine gelecek ismi seçiyoruz. Ör:ben blog bileşenini kullandım ozaman değişecek değere blog yerini alacak değerede mesela reklam bileşeni yapacaz alakasız ama oslun bu bir deneme:) reklam yazıyoruz değişecek değere. tümünü değiştire tıklıyoruz.artık blog yazan yerler reklam oluyor.bu işlemi dil dosyası hariç her dosyaya yapıyoruz.bundan sonra dosya isimlerini değiştirmeye geliyor sıra
2. dosya adlarını örneğin toolbar.blog.php dosyası burada sadece blog yazan yeri reklam yapıyoruz.başka hiçbir değişiklik yapmıyoruz.bütün dosyaların isimlerinide bu şekilde değiştirelim.fakat sakın şiir yazan yerlerle oynamayın blog bileşenini açtıysanız blog yazsı sadece hikaye bileşenini açtıysanız hikaye yazsıı sadece yapmak istediğiniz bileşen adıyla değiştirin.ayrıca dosyaların içinde değiştirdiğimiz isimlede aynı olsun.yani dil dosyalarının adı değişmiyecek-oylama.css-siir_oyla.php-detaylar.php
bu dosyaların adları değişmiyor söylemiş olalım:)
3.şimdiye kadar bu bileşeni artık kullanabilme aşamasına getirdik fakat bizim için dil dosyasını da değiştirmek önemli tabiki dil dosyasını açıp kendinin
sırasıyla değiştirseniz daha iyi olur değiştir işlemi ile ben yaptım ufak tefek
yazının anlamını bozan cümleler çıkıyor ortaya.dil dosyasınıda düzenlediysek
geçelim 4. adıma
4. dosyalarımızı zipliyoruz isminide com_dosyalaraveridiğimiz isim olarak veriyoruz. farklı bir isim vermeyin örneğin hep reklamlanda bahsettik ve anlatırkende reklam kelimesini değiştirdik dosyalardan buyüzden bileşenimizide com_reklam olarak zipliyoruz
5. adım yükleyebilirisniz bileşeninizi
arkadaşlar ben altta dil dosyası dahil dosya içlerindeki bütün isimleri düzen->değiştir yöntemiyle değiştirdiğim reklam bileşenini atıyorum ama değim gibi
siz dil dosyanızı kendiniz değiştirin.
bu arada com_şiirler deilde neden şiirler bileşeninden değişmiş bir bileşen kullanmamız gerekiyor diye sorarsanız oda bileşenin içinde siir ve SIIR olarak kalması gereken yerler var bunu değiştiriseniz hata verecektir büyük ihtimal fakat com_blog gibi bileşenlerde sadece lazım olan yerler değiştirildiğinden değiştir işlemini korkmadan yapabiliyoruz.
bu arada ben php felan bilmem arkadaşlar hasan kardeşim sende eğer hatalı bir açıklama yaptıysam uyar beni ama ben denedim hiçbir sorunla karşılaşmadım oluyor yani:)
deneme olarak yaptığım reklam bileşenininde ekte veriyorum
özür unutmuşum alttaki linktende deneme yapmak için blog bileşenin ekli olduğu konuya gidebilirsiniz.
http://www.qproje.com/forumlar/5048.html
arkadaşlar bir deneyin ben uzun anlattım ama işlemler dil dosyasını değiştirmek hariç gerisi saniyelik olaylar;) saygılar [file name=com_reklam.zip size=186063]http://www.qproje.com/images/fbfiles/files/com_reklam.zip[/file]