Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Şiirler Bileşenin Güncelleştirilmesi

İleti Erhan » 10 Eyl 2008

Evet bugün yayımladığımız QPersonel bileşeninden sonra sırada Şiir Bileşeni var. Bileşeni hem Joomla 1.5 ile uyumlu hale getirilecek hemde ek özellikler belirlemek istiyoruz. Bunun için görüşlerinize başvuruyoruz.

Yeni Şiirler Bileşeninde olması gerek dediğiniz bir özelliği bu başlık altında bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Ama lütfen bu özelliği yazarken tamamen kendi sayfanızı düşünerek veya tamamen kendi kişisel isteğinizi belirtmeyiniz.

Örnek olarak yeni versionda eklenecek bir özellik : Şairler listesi.. Nasıl yani ?

Bileşen içerisinde eklenen şiirlere bu versionda şairleri tamamen kullanıcılardan belirlemek yerine yeni bir özellikle ünlü şairlerden de eklemeler yapabilmek için bu özelliği eklemeyi düşünüyoruz.

Yeni sürümde olması güzel olacak veya gerekli gibi düşündüğünüz özellikleri bizimle paylaşın. Ona göre bir şekil verelim :)
Rumuz: Erhan
Destek Uzmanı
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: İyi
PHP: Orta

Re: Şiirler Bileşenin Güncelleştirilmesi

İleti cactus444 » 10 Eyl 2008

Merhaba,

Öncelikle başarı ve sabır diliyorum. Yazılım geliştirmenin ne kadar çileli bir iş olduğunu bilirim.

Önerilere gelince:

1- Åžairler listesi isabetli bir karar.
2- Günün şiiri, haftanın şiiri, ayın şiiri modülleri (En çok oy alan şiirlerden seçilerek)
3- Şiire resim ekleme (joomla içerik eklemeden örnekle), arkaplan resmi ve rengi ekleyebilme
4- Şiir eklemeyi sınırlayabilme. (Günlük eklenecek şiir sayısı)
5- Bugün eklenen şiirler listesi.(Son eklenenlerden farklı olarak hergün yenilenecek)
6- Bugün eklenen şiirler modülü

Tabii en önemlisi de şiirler database nin Joomlayla entegrasyonu. Yani Joomla kategori sistemine bağlantı. Böylece şiirler eklentisi Joomla içinde bir yama gibi durmayacak ve sitenin bütünlüğü sağlanacaktır.

Şu anda aklıma gelenler bunlar. En azından 1 yıl daha 1.0'la devam edeceğimiz düşünülürse umarım mevcut versiyona desteğiniz de sürer.

Tekrar başarılar.
Rumuz: cactus444
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Erhan » 13 Eyl 2008

Fikirlerin için teşekkürler cactus :) Bunların her birini değerlendirmeye aldık artık.

Bileşenin şuan Legacy modda admin panelindeki çalışırlığı tamamen tamamlandı. Şuan içerik kısmına geçiliyor veya daha sonra yani en son olarakda geliştirmesi bu yeni ek özellikleri ekleyeceğiz daha sonrada yayın :) İçerik kısmında biraz tablo içeriğinide değiştireceğiz gibi Div bölümlerini tamamen table olarak çevirmeyi düşünüyoruz görsellik olarak kayma vb.. şeyler olmaması için.

Bileşenin içeriği hakkındaki geliştirme amaçlı tüm fikirlere hala açığız :qp_icon80:
Rumuz: Erhan
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: İyi
PHP: Orta

İleti cactus444 » 16 Eyl 2008

Eh kolay gelsin o zaman...

Aklıma gelenlerden birkaçı daha:

1- Tarihe göre şiir listeleme (Takvimden tıklayarak olabilir, bloglarda olduğu gibi)
2- Genel şiir listesi ( Şiir adı, Şair adı, eklenme tarihi, Okunma, Yorum, Oylama)
Bu listede bir kaç ek özellik
* ÅŸiirin eki ile ilgili bir sembol (ses, resim hatta video olabilir)
* en çok okunan ve en çok oylanan şiirlerin farklı gösterimi (yanında bir sembol olabilir ya da renk değişimi gibi)

Bunlar nereden çıkıyor derseniz, phpnuke tabanlı edebiyatdefteri.com da bu özellikler eksik de olsa var. Sitelerime üye olanlar çoğunlukla bu sitede de üye... Eğer sisteme bu özellikler eklenirse kesinlikle bir numara oluruz.

3- Üyeler kendi yorumları üzerinde düzeltme yapamıyor. Sanırım bir düzeltme bölümü eklenebilir.

Saygılar, iyi çalışmalar
Rumuz: cactus444
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 17 Eyl 2008

Önerileriniz için teşekkürler bu alanları yaparsak zaten sitede başka bileşen kurmaya gerek kalmayacak gibi :) Neyse şuanda şiirler bileşeni normal olarak çalışıyor 1.5 ile oylama alanının ajax olmasını istiyorum oldu fakat bir kaç sorun var :-# Oylama kısmıda bittikden sonra son bir çalışmasını kontrol edip isteklere geçicem. Şiirler bileşeni eskisine göre daha gelişmiş olucak gibi görünüyor ama tabi buda zaman alıcak. Joomla 1.5 ile çalışır halde olan sürümünü yayınlayıp daha sonrada geliştirme kısmının yapılmasını düşünüyorum çünkü bu öneriler kolay değil ve eski sürümü kullananlar içinde yama yapmak gerekcek v.s v.s. bakalım zamanla göreceğiz bunlarıda. ;)
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti Bojjad » 07 Ekm 2008

Erhan yazdı:İçerik kısmında biraz tablo içeriğinide değiştireceğiz gibi Div bölümlerini tamamen table olarak çevirmeyi düşünüyoruz görsellik olarak kayma vb.. şeyler olmaması için.

Kesinlikle yapılması gereken bir konu...
Sırf tema kayması yüzünden "Yorum ve Oylama" alanını kapattım :(
Ayrıca Alt grup eklendiği zaman aralarında ve alt satırlarında büyük boşluklar oluşuyor. Bilmiyorum sorun bendemi ancak buna bir çözüm bulmam gerek yoksa bileşeni kullanmamayı bile düşünüyorum :(
Bunlar yeni versiyon için dikkate alınması ile birlikte bu saydığım sorunlar için benim yapabileceğim bir düzenleme olabilirmi bana alternatifler üretseniz?
Bu arada 1.0.15 kullanıyorum...
Rumuz: Bojjad
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 07 Ekm 2008

Web üzerinde ise siteniz adres verin bakalım hatanın neden kaynaklandığını araştırıp çözüm yolu arayalım görmeden birşey demek mümkün değil şu durumda.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti Bojjad » 08 Ekm 2008

istediğin dosyayı ekliyorum Hasan...
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 08 Ekm 2008

tamamdır ;)

Yeni Klasör.zip
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti Bojjad » 09 Ekm 2008

Eyv çok sağol hasan...
sağ ve sol boşlukları 2-3 cm dahamı yaklaştırsam diyorum ama isim uzun olduğunda kayma olurmu diyede düşünmüyor değilim...neyse dosyalara bakayım bi uğraştırmıyayım seni :)
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 09 Ekm 2008

height vermedim hiç ne kadar alırsa okadar ayarlayacak bence bırak o kendisi yapsın :)
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti bebek54 » 09 Ekm 2008

arka fon müziği ekleyebilme olursa çok güzel olur bence bu şekilde başka amaçlarada çevrilebilir.örneğin sesli şiirler,tabi arka fon müziği mp3 vs desteklemesi lazım sadece .mid olursa bu dediğim olmaz ama herhalukarda arka fon müziği çok güzel olur:)
kendi editörüne has resim eklme özelliği , yada şiire arkaplan ekleyebilme özelliği gibi birşey olabilir,benim bileşenlerde hala daha mesela kayıt olun deyince joomlanın kayıt bölümüne gidiyordu.cb ye deil bu sorun aşıldımı bimiyorum ben daha oraları düzeltmeye gelemediğmden:)ayrıca yazılan şiirlere otomatik şöyle görsel olarak göz dolduran bi yazı efekti atanabilir.şiirlerin kopyalanabilmesi engellenebilir.tavsiye edilenler bölümü olabilir.yani çok beğenilen bir şiir yönetici tarafındna tavsiye edilebilir.günün menösü gibi:))valla benim site yine çöktü galiba:)))oyüzden kafam basmıo daha fazlasına:)
Rumuz: bebek54
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Bojjad » 19 Ekm 2008

Geçenlerde Hasanla şiirler bileşeninde düzenleme yapmıştık, kendisi ilgilenecekti ancak işlerinin yoğunluğu nedeniyle fırsatı olmadı.
Alt Gruplar oluşturup bölüme girdiğimiz zaman sanki orda akor eklenmiş gibi gösteriyor...
resim aşağıda,
http://img241.imageshack.us/my.php?image=adszok5.png

nerden hangi kod kalkacak onu söylerseniz bende kaldırabilirim...
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 19 Ekm 2008

bak bugün biraz müsaitim atabilirsen at dosyalarını kurayım ben localimde bakayım.
Quality Joomla! Projects Team
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti Bojjad » 20 Ekm 2008

senin editlediğin son haliyle kullanıyorum hasan
iki üç mesaj üstte, bi değişiklik yapmadım yani...
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Sonraki

Geliştirme & Özelleştirme

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje