Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Şiirler Bileşeni'ni Şarkı Sözleri Bileşeni'ne çevirmek

İleti $irine » 27 Tem 2008

Şiirler Bileşeni'ni aynen böyle Şarkı Alternatifim sitesindeki gibi şarkılar ve şarkıcılar olacak şekilde düzenlemek mümkün mü acaba? bunu yapmak için neler yapmak gerekir???
Rumuz: $irine
Yeni Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: Şiirler Bileşeni'ni Şarkı Sözleri Bileşeni'ne çevirmek

İleti Erhan » 27 Tem 2008

Bknz : Müzik Bileşeni

Belki iÅŸinize yarayabilir.
Rumuz: Erhan
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: İyi
PHP: Orta

cx benim istediğim şarkı sözlerini gösterecek bir bileşen. yani bunu yapabilmek için şiirler bileşeninde ne gibi değişiklikler yapmak lazım? müzik bileşeni müzik siteleri için ama bizim sitemiz müzik sitesi değil video sitesi olacak. alternatif şekilde şarkı sözlerini de sitede yayınlayabilmeyi düşünüyoruz.
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 27 Tem 2008

Eğer şiirler bileşenindeki alt yapı senin için uygunsa değiştirip şarkı sözü yapılabilir. Eksiği varsa iş biraz zorlaşır ama fazlalık kısımları varsa bir şekilde çıkartırsın. İşine yarıyacak olan kısımlar kalır. Bileşeni değiştirmek için önce dil dosyasından başlarsan kolaylık olur. Daha sonra dosya isimlerini değiştirme daha sonrada sql yapısını değiştirme ile farklı bir bileşen haline gelebilir.
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

hasan şiirler bileşeninin demosunu inceledim. benim istediğim fazla karmaşık olmayacak şekilde şiirler bileşenini düzenleyerek bunu şarkı sözleri bileşenine çevirmek. yani şiirler bileşeninin altyapısı kalacak yalnız ben kategoriler olsun istemiyorum sadece alfabetik olarak şarkıcılar ve şarkı sözleri olacak yani eklenen bir şarkı sözü hem şarkıcılarda hemde şarkı sözlerinde listelenecek ve çoklu ekleme olmayacak bilmem anlatabildim mi. eğer örnek verdiğim siteyi incelemişsen ne demek istediğimi anlamışsındır. bileşeni sitede ek olarak yayınlayacağız. yani video paylaşım sitesi olduğundan ve arada üyeler klip vesaire de ekleyebileceğinden dolayı amacımız hem yerli hemde yabancı şarkıcıların şarkı sözlerini sitede yayınlayabilmek. ancak sitede şiirler bileşeni de kurulacağından dolayı iki bileşenin çakışmaması önemli.
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Anladim ama kategori olmicaksa Şarkısı isimlerini nasıl yapıcaksın? Aynı şarkıcının bir sürü şarkısı farklı yerde olacak ozaman kötü olmazmı?.. Bence kategori olayını şarkıcı Adı için yap, kategorilerde resim kullanmazsan çok fazla şarkıcı olduğu zaman sayfa uzamasını bir nebze engellemiş olursun. Şiirlerdeki A-Z sıralama kısmını şarkı ismine göre sıralama olur. diğer yazara göre sıralama kısmınıda şarkıcı adına göre sıralama olarak değiştirirsen tam istediğin şey olmuş olur.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

walla kötü olur mu bilmem. ama gerçek şu ki çoğu zaman şarkıcyı bilmeden direk şarkıyı arayan da olabiliyor. o nedenle hem şarkıları hemde şarkıcıları alfabetik sıralayıp kategorileri es geçmeyi düşündüm. mesela sen bi şarkı dinlersin ama şarkıyı kimin söylediini bilmezsin o halde direk şarkıyı araman gerekir kalkıp da bütün şarkıcıları teker teker arayamazsın herhalde. şiirlerdeki a-z sıralamasını şarkılara göre, yazarları da şarkıcılar diye sıralamak ve kategori olayı olmadan yapmak daha mantıklı geldi bana. bunları nasıl yapabileceğime dair ipucu verirsen ii olur :p
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Kategori olayı işin içinden çıkarmazsan güzel olcak çünkü temelinde kategori var bileşenin :) Diyorum ya kategorileri şarkıcı olarak kullan. A-z yazarlarıda ben kategori ismine göre sıralatabilirim tıkladığı zamanda kategorinin içindeki yani şarkıcının tüm şarkılarına ulaşır. Bir düşün karar ver yapmaya karar verirsen dil dosyasından bileşeni değiştirmeye başlayabilirsin takıldığın yerlerde sor ben yardımcı olurum:D
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

tamam o halde başlıyorum. yalnız sql değişikliği yapmaya gerek var mıdır? bileşeni 0dan editleyecek kadar php bilgim var ama iş sql ye gelince durum sakat :D
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Eğer sql'ide değiştirmezsen jos_siirler diye çakışır. jos_sarki_sozu yaparsın sql işi kolay sen bi başla bakalım :D
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti $irine » 28 Tem 2008

Evet başardım :) Hasan çok teşekkür ederim senin de yardımınla oldu bu iş. Ufak tefek birkaç dil hatası vardı onları da düzenledim 3 defa sildim kurdum şu an mükemmel görünüyor yalnız ufak bir sorunum var. admin panelinde ayarlarını yaparken A-Z Şarkıcılar Sıralamasını Göster : seçeneğini Evet olarak seçip kaydetmeme rağmen yine de Evet değerini vermiyor otomatik Hayır değerine dönüyor. bunu nasıl çözebiliriz? bu arada reklam olmasın ama bileşeni görmek isteyenler Burdan Bakabilirler.

bir de ben daha siteye ArtioSEF kuracaktım henüz kurmadım. eğer kurarsam bileşenle çakışır mı ya da Artio SEF Şiirler Bileşeni Eklentisi'nde değişiklik yapmak gerekir mi??

ayrıca buna ek olarak CB (Comunity Builder) Bileşeni için Şiirler Tab eklentisini kurmak gereklimidir? çünkü sitede CB kurulu. :qp_icon64:
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Erhan » 28 Tem 2008

ArtioSEF Bileşenini kurduğun zaman herhangi bir bileşen ile çakışma yapmaz. Ancak SEF'in eklentilerinde hata var ise ancak o şekilde çakışmaya mahal verebilir. Şiir Bileşenin eklentisini kurduğun zaman bu yalnızca şiir bileşenine etki eder. Senin yazdığın şarkısözü bileşenine etki etmez. SQL tabanını Şiir bileşeninden ayırmışsın ki ayırmasan zaten Şarkı Sözleri Şiir bileşenindede gözükür :) Eklentiye Şarkısözleri bileşenin SQL verisini yazdığın zaman düzgün bir şekilde çalışır. CB Tab'ıda bu şekilde. SQL verisi aynı ise hiç değiştirmediysen çalışır ama table leri 1 tanesinide değiştirmişse eklenti üzerinde değişiklik yapman gerekkiyor.
Rumuz: Erhan
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: İyi
PHP: Orta

İleti Hasan » 28 Tem 2008

A-z şarkıcı ayarını unutmuş olabiliriz sıralama kısmına ne şekilde koyulmuş ona bakmak lazım. Bileşende çok güzel olmuş paylaşırsan eğer qproje'nin download kısmına ekleyelim faydalansınlar. Artio sef rahatlıkla kurabilirsin şiirler bileşenin sef eklentisi var güzel bir şekilde linkleri çeviriyo onu alıp sarki sözü bileşeni içinde değiştirebilirsin daha da güzel olur şarkıcı isimlerinde linkler felan :) Cb şiirler tab eklentisinide ister kullan ister kullanma sen bilirsin zorunluluk gerektirmiyor yani. :D
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

Geliştirme & Özelleştirme

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje