Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bileşen Üzerinde Bir Kaç Değişiklik

İleti feanor » 20 Eyl 2009

Merhaba arkadaşlar. Şiir bileşenini aldım kullandım ve üzerinde bir kaç değişiklik yaptım yönetici arkadaşlardan izin almak için 2 kez mail atmama rağmen 2 gün içerisinde bir yanıt gelmediğinden dolayı kendi insiyatifimle bileşen üzerinde bazı değişiklikler yaptım dosyalarını ve nerelerde değişiklik yaptığımı bu başlık altında yazacağım.

Benim kullanma maksadım akorlar olacağı için başlık kısmına ek olarak birde sanatçı diye bir kısım açtım. Db'de de bu kısım geçerli.

Şiir tablosu altında s_yazar adlı kolona bilgi girişi yapıyorum.

Giriş yapılmış verileri db'den çekince karşımıza çıkan kısımda şair yazan yeri yazar olarak eşleştirdim böylece karşımıza kullanıcı değil sanatçı adı çıkıyor.

Mesela: adı bende saklı sezen aksu gibi. Orjinal halinde bu adı bende saklı kullanıcı adı şeklindeydi.

Aramalarda da bu durum geçerlidir.
Şiiri tıkladığımız zaman şiir önümüze geldiğinde şiiri ve başlığını görüyorduk . Şimdi ise parça adı sanatçı ve parça detayı olarak gözükmekte.

Tabi bu arada bozduÄŸum yerlerde var :)
mesela artık ekleyenin toplam kaç parça eklediğini göstermiyor. :) valla nasıl oldu bilmiyorum o kadar çok yeri kurcaladım ki neresi olduğunu hatırlamıyorum.
Buraya linkini vereceğim dosyaları bunu arkadaşlar kullanıp üzerindeki eksiklikleri tamamlarlarsa ve hatta bir kaç yerin daha değişmesi gerekli.

Mesela
1. Sanatçının toplam parçalarının sayısı ve parça listesi.
2. Kullanıcı ile sanatçının birbirinden bağımsız olması. ( ben bunu kısmen başarabildim )

bu hususlarda bir düzenlemeye gidersek gerçekten kullanılabilir bir şey olacak.
Saygılarımla...

dosya
Rumuz: feanor
Yeni Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: Bileşen Üzerinde Bir Kaç Değişiklik

İleti feanor » 20 Eyl 2009

Arkadaşlar özür dileyerek bu yazıyı ve dosyayı iptal ediyorum yaptığım bir kaç yanlışlık sebebiyle script istediğim gibi çalışmıyor düzenleyip hemen güncel halini koyacağım.
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti feanor » 21 Eyl 2009

ArkadaÅŸlar ÅŸu anda bitirdim demo adresi olarak kendi sitemi vereyim.

www.Chordcenter.Com buradan bakabilirsiniz. Akor olarak değiştirdim. Kimi yerlerinde eksiklikler var. Bazı eklenmesi gereken yerlerde var bunları nasıl yapacağım hakkında bilen arkadaşlarım bana biraz bilgi verirlerse onlarıda halledip stabil hale getireceğim.
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 25 Eyl 2009

İsterseniz tek tek ayırarak değiştirmek istediklerinizi sorun, çözüm olarak yapalım. İlk değiştirmek istediğinizi yazın onu nasıl yapacağınızı anlatıyım. ( tabi olabilirliği varsa :) )
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti feanor » 25 Eyl 2009

hasan yazdı:isterseniz tek tek ayırarak değiştirmek istediklerinizi sorun, çözüm olarak yapalım. İlk değiştirmek istediğinizi yazın onu nasıl yapacağınızı anlatıyım. ( tabi olabilirliği varsa :) )

tabiki aslında daha eklemeyi düşündüğüm o kadar fazla şey varki en basit olarak şimdi şunları sıralayabilirim.

1. Her parçanın bir önizlemesini koymak benim çaldığım veya üzerinde düzenleme yaptığım mp3'lerin yollarını vererek her parçanın önizlemesinin çıkmasını istiyorum
2. Arama kısmının kriterlerini biraz daha ayrıntılı bir biçimde yapmak istiyorum. Bunun fikri ve nasıl yapacağım aklımda fakat dosyalara daha o kadar fazla hakim olmadığım için bu biraz sıkıntılı oluyor. Mesela arama kriteri olarak kullanıcı "candan" yazdı arattı. Altında candan la ilgili ne varsa çıkacak ama şu şekilde.

Sanatçıya göre arama:
candan kelimesinde x sonuç bulundu.
Candan erçetin
candan tümer

parça adına göre arama:
candan kelimesinde x sonuç bulundu.
Candan öte bir yar sevdim.
Ben senin için bu candan vazgeçtim.

Gibi bir arama yapmayı planlıyorum.
Daha sonra değiştireceğim bir diğer nokta. Scripte sanatçı adını ekledim fakat şu anda parça seçiminde veya önümdeki listede parça yanında sanatçıya tıkladığımda direk o parçayı açıyor. Bense o sanatçıya ait ne kadar parça varsa onları görmek istiyorum.

Bu konular üzerine yoğunlaştım. Fakat gerek sayfaların kodlama yapısına gerekse vakit darlığına dayanan odaklanma sorunum olduğğundan dolayı bu süreç biraz uzayacak gibi.
Bu unsurlarıda scritpte dahil ettiğim zaman daha kapsamlı bir bileşen haline gelecek.
Tabi takıldığım yerlerde sizlerin bilgilerinden faydalanacağım.
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 26 Eyl 2009

1. Her parçanın bir önizlemesini koymak benim çaldığım veya üzerinde düzenleme yaptığım mp3'lerin yollarını vererek her parçanın önizlemesinin çıkmasını istiyorum

Burdan anladığım şu mu? İçerik içinde mp3 player olup o parçanın müziğinide dinletmek istiyorsun?
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti feanor » 27 Eyl 2009

hasan yazdı:1. Her parçanın bir önizlemesini koymak benim çaldığım veya üzerinde düzenleme yaptığım mp3'lerin yollarını vererek her parçanın önizlemesinin çıkmasını istiyorum

burdan anladığım şu mu? İçerik içinde mp3 player olup o parçanın müziğinide dinletmek istiyorsun?

evet mp3 player olabilir aslında akleyen kısmının altına eklenebilir küçük bir player.
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti feanor » 30 Eyl 2009

Mp3 player eklenmiÅŸtir.
Veri tabanına yeni bir tablo ekledim mp3 lerin url bilgilerini kayıt altına alıyorum. Yani her parçanın mp3 dosyasının url bilgisini girdiğim zaman her parçanın akoru açılınca yanında mp3'üde çalıyor.
Şimdi sırada ayrıntılı arama sonuçları ve sanatçı adına göre sıralam a kaldı. Bunları da taslak halinde localde deniyorum fakat bir kaç eksikliği var onlar da tamamlansın upload edeceğim.

Demo için : [url=http://www.Chordcenter.Com/index.Php?Option=com_siirler&ıtemid=27]http://www.Chordcenter.Com/index.Php?Option=com_siirler&ıtemid=27[/url] adresinden bakabilirler.

Aklınıza gelen tüm fikirleri burada paylaşırsanız arkadaşlar daha da geliştirebiliriz.

Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Not : isteyen olursa dosyaları ve veri tabanı tablolarını yollarım hiç sorun değil.
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 30 Eyl 2009

:) onu ben zaten haletmiş hatta kücük bide Flash mp3 player ekleyip çaldırmıştım. Arama kısmına bakıyodum ama istersen sen kendi yaptığını kullanırsın hiç farketmez.

BileÅŸen
com_siirler_ozel_mp3.zip

Ekran Görüntüleri

01.jpg

02.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti feanor » 02 Ekm 2009

Sanatçıya göre erema kısmını kaldırdım şimdilik çünkü arama yapıldığı zaman kullanıcıya göre query oluşturuyor. Şimdilik o yok yanlız sanatçı adına göre query oluşturup localde denedim çalışıyor. Şimdi yapmayı istediğim şey gelen parça listesinde listeden sanatçı adına tıkladığımda direk hangi parçadaki sanatçıya tıkladıysam o parçayı açıyor ben ise sanatçıya tıklandığında direk o sanatçıya ait tüm parçaları vermesini istiyorum. Orada takıldım.
[ımg]http://img204.imageshack.Us/img204/108/adszgf.Th.jpg[/ımg]
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 02 Ekm 2009

kullanici detayında tıklandığında listelenen fonksiyonu kopyalayıp sanatçıya göre değiştirebilirsin. query içine sanatçı adını like etmen yeterli olur. Oradaki görünüm, liste sanırım istediğine uygun.

1 - Sanatçı adını adres satırında gönder. Örn : index.php?option=com_siirler&task=sanatci&ismi=KENAN DOĞULU

2 - case 'sanatci' olarak task değerini al fonksiyona gönder. Tabi ismi de gitmesi gerek.

3 - fonksiyon icinde sorguyu yaz LIKE içine sanatçı adını gir.

4 - Listele :)
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti blu » 20 Ekm 2009

Can i use the above mod for poets who have spoken word on my site?... Is that an audio addon?????
Rumuz: blu
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Geliştirme & Özelleştirme

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje