Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Qpersonel modülü istek

İleti airychild » 01 Oca 2009

öncelikle Selamlar biz yeni yıla burada giriyoruz çalışmakta ibadettir :).
Hemen soruma geçiyorum Son Eklenen personeller modülünde sadece istediğimiz personeli gösterme şansımız olabilir mi ? Bunu nasıl uygulayabilirim ?
Saygılarımla...
Rumuz: airychild
Kıdemli Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: Qpersonel modülü istek

İleti Hasan » 07 Oca 2009

Olabilir tabikide. XML dosyası içine yeni bir alan eklersin örneğin xml içindeki şu kodu
Kod: Tümünü seç
<param name="sayi" type="text" default="10" label="Listelenecek personel sayisi" description="Kac personel listelensin ?" />

hemen alt satırına kopyalayıp şöyle değiştirebilirsin.

<param name="PersonelID" type="text" default="62" label="Gosterilecek personel ID" description="Modulde gosterilecek personel idsini girin." />

burdaki name alanı bize modulun php dosyasında kullanmamız için gerekecek. Bu satırıda ekledikten sonra geriye kalan php dosyasından bu veriyi almamız. mod_qpersonel.php dosyasını açarsın.

Zaten orada en üstte değerler alınıp değişkenlere atanmıştır. Örneğin sayi olan değişken kodunu kopyalayıp yenisini PersonelID olarak atarız.

$sayi  = $params->get( 'sayi', 10 );

Bu kodu kopyalayıp şu şekilde değiştiricez.

$PersonelID = $params->get( 'PersonelID', 62);

Buradaki $params->get içindeki ilk değer xml'e eklediğimiz inputun değerini alır. 62 olan ise eğer PersonelID içerisine bir değer atanmamışsa default olarak php içinde bu değer 62 olarak atanır.

Şimdi geriyere kalan tek birşey kaldı sorgu içerisine where eklemek. Varsa eğer onun yanına ekleyeceğiz.

$query = "SELECT a.*"
   . "\nFROM #__qpersonel AS a"
   . "\n Where a.yayinda = 1"
   . "\n ORDER BY a.id DESC LIMIT 0,$sayi";

Görüldüğü gibi where a.yayinda = 1 yani yayında olan personeli göstermişiz. Bunun yanına and ekleyip xml den çektiğimiz değeri atayıp tek personel çekeceğimiz için Limit'ide kaldırabiliriz gereksiz kalıyo çünkü.

$query = "SELECT a.*"
   . "\nFROM #__qpersonel AS a"
   . "\n Where a.yayinda = 1 AND a.id = ".$PersonelID
   . "\n ORDER BY a.id DESC LIMIT 0,$sayi";

Bu kadar :D
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti airychild » 10 Oca 2009

Hocam öncelikle teşekkür ediyorum ve ben özür dileyerek ayrıntısını atladığım bir konuyu hatırlatayım.
Ben Qpersonel biileşenini editledim ve kitap tanıtımı olarak kullanıyorum yani personel değil sizin anlattıklarınıza göre personel bilgisi üye id sinden çekilecek ama bizde böyle bir durum söz konusu değil.
Ve Qpersonel modülünde belirlediğim kitapların çıkmasını istiyorum kitapları ekleyen sadece benim üyeler eklemiyor.
Nasıl olacak bu iş :)
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Erhan » 10 Oca 2009

Fark etmez PersonelID bileşen üzerinden gelen değil XML'de oluşturulmuş bir değişeken ismi.
Rumuz: Erhan
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: İyi
PHP: Orta

İleti airychild » 14 Oca 2009

Sitede Bütün kitapları ekleyen admin dolayısıyla hangi kitabın modülde göstereceğimizi nasıl seçeceğiz anlayamadım.
Ayrıca hocamın dediği gibi yaptım o alanı ekledim fakat hala son eklenen 10 kitap görünmekte id kısmını deneme olarak 65 verdim fakat bir değişiklik olmadı yine son eklenen kitaplar göründü.
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Erhan » 14 Oca 2009

Sonuçda mantık aynı Personelleri Kitap haline getirmişsiniz yani PersonelID olmuş KitapID o fark etmez.

Ama şu var mod_qpersonel.php dosyasına

$PersonelID = $params->get( 'PersonelID', 62);

bunun üzerine

$sayi  = $params->get( 'sayi', 10 );

bu kodu tekrar ekleyip denermisin.
Rumuz: Erhan
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: İyi
PHP: Orta

İleti airychild » 14 Oca 2009

Hocam zaten bu şekilde yapmıştım fakat o zaman son eklenen kitapları listeliyor belirttiğimiz sayıda fakat şimdi o satırı kaldırıp denediğimde hiç bir kitabı göstermiyor şimdi yaklaştık sanırım.

sorularım şunlar
<param name="PersonelID" type="text" default="62" label="Gosterilecek personel ID" description="Modulde gosterilecek personel idsini girin." />
PersonelID olarak tanımladığımız yere kitap id sini mi gireceğiz?
Kitap id sini gireceksek bu idleri nerden göreceğiz hangi kitapa hangi id yi atadığını.
Ben phpmyadminden baktığımda kitap id si 2 olan bir kitabı Gosterilecek personel ID kısmına 2 olarak yazıyorum fakat değişiklik olmuyor.
Umarım anlatabilmişimdir bu aralar kafam dağınık kusura bakmayın...
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Re: Qpersonel Modülü İstek

İleti yergoas » 05 Ekm 2009

Selam resim ekleme problemi yaşıyorum yardımcı olabilir misiniz?
Rumuz: yergoas
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Ersan » 05 Ekm 2009

problemi detaylı olarak yazarmısınız hangi sürüm hangi adreste bu sorun yaşanıyor bunlarıda belirtirseniz daha kısa zamanda soruna çare buluruz
Rumuz: Ersan
Uzman
Kullanıcı avatarı

HTML: Orta
CSS: Orta
PHP: Başlangıç

Geliştirme & Özelleştirme

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje