Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Q-personelözelleştirme isteği

İleti santa » 12 Mar 2008

Hasan Bey Öncelikle bu Q-personel bileşeni için çok teşşekkürler,elinize sağlık.Ben bu bileşeni üyelerimin kendilerini tanıtmaları için kullanmak istiyorum.Yapmak istediğim şu,şube yazan yeri Yaşadığı Şehir olarak değiştireceğim.Kontrol panellinden şube ismi olarak tek tek il isimlerini eklemek istemiyorum.açılır kutudan üyeler şehirlerini kayıt esnasında seçsinler.(Bu arada bu bileşeni özelleştirme ile yazdığınız yönergeleri takip ettim ama bileşenlerden personel dediğimde joomla denetim masasına dönüyorum,sorunu çözemedim)

Kolay gelsin
Rumuz: santa
Yeni Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Cvp:Q-personelözelleştirme isteği

İleti Hasan » 12 Mar 2008

Bileşeni özelleştirme kısmında bir hata yapmış olabilirsiniz. O yüzden denetim masasına gidiyodur.

Bu Şubeleri şehir olarak değiştirme kısmını anlamadım. Yani Şubeye illeri tek tek girmek istemiyorsunuz ama Yaşadığı yer için bir seçim alanı olsun istiyorsunuz öylemi?
Quality Joomla! Projects Team
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti santa » 13 Mar 2008

Hasan Bey konuyu açayım biraz.
Bu bileşende esas amaç şubelerdeki personeller olduğu için şube isimlerini bir yönetici giriyor diyebiliriz.

Ben şu şekilde olmasını istiyorum.Şube yazan yer Bulunduğu şehir olarak görünsün ve üyeler buraya geldiğinde "doğum yeri " kısmında olduğu gibi seçimlerini yapsınlar.Bu şehir girişleri bileşen denetim masasından değil de kod sayfalarında yazılmış olsun.
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 13 Mar 2008

anladığım kadarıyla yönetim panelinde Şubeler diye bir kısım görmek istemiyorsunuz. O halde şöyle yapalım siz bütün illeri Şubeler kısmına ekleyin ekleme işi bittikden sonra kod alanından şubeleri kaldırırız.

Bileşenler kısmından da kaldırmak için veritabanına girip silmek erekiyor. Siz yapmaya başlayın takıldığınız yerlerde sorun yardımcı oluruz biz size. Hatta kod kısmında kaldırma işlemini bize bırakın şubeleri girme ve veritabanından menüyü kaldırma işini siz yapın.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti santa » 13 Mar 2008

Denetim masasında şube ekle kısmından tek tek eklemek istemiyorum,kod sayfasından eklemeliyim ama bunu nereden yapacağımı bulamadım.(Denetim masası ile çok sorunum yok şube ismi orda kalabilir ben adını "bulunduğu şehir" diye düzeltirim.)
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 14 Mar 2008

anladım ama o şubeler kategori sistemi ve ona göre yazıldı bileşen eğer kategorilendirme yaparsanız ekstra olarak yaşadığı şehir diye bir alan ekleyebiliriz.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti santa » 14 Mar 2008

Hasan bey o zaman üye "yeni ekle " dediğinde şube alanını doldurmadan kayıt gerçekleşmeyecek ve benim denetim masasında 81 ili tek tek eklemem gerekecek zaten kaçındığım nokta bu.
Eğer "şube" nin kod sayfasına illeri ekleyemiyorsak;Mesela Şöye yapsak."yeni ekle "alanında şube kısmını kaldırsak üyelerde oluşturacağımız üye tanıtım diye bir sayfaya geldiğinde filitreleme olarak "şube" değilde "yaşadığı şehir, meslek" gibi bir filitreleme ile karşılaşsalar çok zor mu bir şey istemiş olurum.
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 14 Mar 2008

Ya anlattığım gibi yukarda bileşen kategori sistemi ile çalışıyo kategorisiz olanı ayrı bir bileşene girer zaten ve zaman alır bunu yapmak kategori sistemli birşey oluşturamazmısınız?
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

Geliştirme & Özelleştirme

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje