Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Şaiirler modulu hakkında

İleti oguz » 04 Oca 2009

şairler modulunde uye sairin id numarasını giriyorum arasına virgül koyuyorum örnek 97,107,144 boyle ama tek bir tane sairi gosteriyor.üstelik şair uye girşi yaparatan siir eklediği halde tek saiiri gösteriyor.yani ne kadar id yazarsan yaz sadece ilk bastaki girmiş oldugumuz id numarasının şairini gösteriyor modul,şairler modulunu kopyaladım bu sefer hata veriyor yani puplic erorr gibi bişey yazıyor.çaresi yokmu bunu köşe yazarları gibi şiirler bolumunde şaiirleri sıaralak yazarlar gibi :qp_icon31:
Rumuz: oguz
Usta Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: Şaiirler modulu hakkında

İleti oguz » 04 Oca 2009

evet arkadaslar normal bu şairler modulu istediğin kadar şairi listeliyormu bende olmadı acaba nedendir
Usta Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 04 Oca 2009

o modülün bir sonraki sürümünü dediğiniz şekilde yayınlayacağız. şu anda yalnızca tek şair gösteriliyor modülde...birden çok şair göstermek için modül dosyalarını kopyalamanız gereklidir. daha sonra da php dosyalarının içindeki Sair_resmi fonksiyonunun ismini değiştirmelisiniz. Aşağıda kısaca anlatıyorum...

1. mod_sairler.php ve mod_sairler.xml dosyalarını kopyalayıp isimlerini mod_sairler2.php ve mod_sairler2.xml

2. xml dosyasını açıp 12. satırdaki şu kodu
Kod: Tümünü seç
<filename module="mod_sairler">mod_sairler.php</filename>

ÅŸu ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirin.
<filename module="mod_sairler2">mod_sairler2.php</filename>

3. php dosyasını açın.
120,140,150,165. satırlardaki
Sair_Resmi($qp_sair_id, $qp_cbetkin, $boyut_ayar)

şeklindeki satırları
Sair_Resmi2($qp_sair_id, $qp_cbetkin, $boyut_ayar)

ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirin.

4. dosyaları modules klasörü içine atın.

bu şekilde modülü kopyalayıp her birinde birer tane şair gösterebilirsiniz. Çoklu şair gösterme olayını modülün bir sonraki sürümünde yapacağız.
Rumuz: GokaLp
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti oguz » 04 Oca 2009

gökalp hocam dediklerinizi aynen yaptım php ve xml doyalarını koyalayıp yeni isim verdim
mod_sairler2.php mod_sairler2.xml seklinde yaptım xml içerisinede değiştirdim boyle

<filename module="mod_sairler2">mod_sairler2.php</filename>

daha sonra siz bu 120,140,150,165. satırları bulun dediniz bende buldum. ama sıralama boyle 81,120,130,140,165, bunları bu sekilde Sair_Resmi2($qp_sair_id, $qp_cbetkin, $boyut_ayar) değiştirdim bi satır fazla bende 81.satır var siz onu yazmamsınız onuda degiştirdim oyle denedim olmadı sadece sizin satırları değiştirdim yine olmadı yoksa hocam buralaradamı ($qp_sair_id2, $qp_cbetkin2, $boyut_ayar2) 2 koymamız gerekirdi
Usta Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti oguz » 04 Oca 2009

modulde cıkan hata hocam soyle Fatal error: Cannot redeclare sair_resmi() (previously declared in /home/bes10000/public_html/modules/mod_sairler.php:81) in /home/bes10000/public_html/modules/mod_sairler.php on line 110
Usta Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti oguz » 05 Oca 2009

evet arkadaslar gercekten cok güzel olucak 3 tane şair göztersem yeterli öbur sürüme kadar sabredemem yardım lütfen
Usta Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 05 Oca 2009

81'dekini de değiştirmelisiniz. değiştirdiğinizde sorun olmaması gerekir
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 05 Oca 2009

yarın ben kopyalayıp paket halinde buraya eklerim. yaptığım değişikliklere de yorum satırı koyarım, ondan sonra istediğin kadar kopyalarsın :)
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti oguz » 05 Oca 2009

tesekkurler gökalp hocam valla cok iyi olur bekliyorum hocam iyi aksamlar
Usta Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti oguz » 05 Oca 2009

gökalp hocam bekliyorum bugun epey ugrastım ama yapamadım
Usta Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti oguz » 07 Oca 2009

arkadaslar su işi biriniz el atsa yapamadııııııııııııııııııııııım
Usta Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Erhan » 07 Oca 2009

Anladığım kadarı ile aynı modülü kullandığınız zaman function çakışması olmuş. Ben alta dosyayı ekledim. Bu dosya şairler modülü aynı fakat kullandığınız function ismini değiştiridim hata vermemesi için değiştirdiğim kelimede "Sair_Resmi1". Eğer tekrardan kopyalama yapacaksanız modulu başka şairler için dosya ismini kopyaladığınızda içeriğinde function 'nu değiştirmeniz lazım.

Onuda en basit şekilde "Sair_Resmi1" yazan yerleri aratarak "Sair_Resmi2" yapabilirsiniz. Bu şekilde dilediğiniz kadar kopy eder fonksiyon çakışması olmaz.
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Rumuz: Erhan
Destek Uzmanı
Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: İyi
PHP: Orta

İleti oguz » 07 Oca 2009

erhan hocam sizin yaptıgınız modulu ftpden attım hiç bir yerede degişiklik yapmamdan su hatayı verdi yine Fatal error: Cannot redeclare sair_resmi() (previously declared in /home/bes10000/public_html/modules/mod_sairler.php:81) in /home/bes10000/public_html/modules/mod_sairler.php on line 110 şaiirler modulunu kurdum tek şaiiri normalde gosteriyor ondan sonra modulu kopyaladım sizin yaptıgınız modulu ftpden attım yukrıdaki hatayı verdi
Usta Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 08 Oca 2009

teşekkürler erhan.

kusura bakma, ilgilenemedim. farklı bir firmada işe başladım..1 haftadır yeni düzene alışmaya çalışıyorum. o yüzden erhan arkaaşımızdan istedim ilgilenmesini.

modülü kopyalamayacaksınız. yeni bir modülmüş gibi yükleyeceksiniz. daha sonra girip yeni yüklediğiniz şairler modülünün ayarlarını yapacaksınız.
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti oguz » 08 Oca 2009

hocam ilk yapmıs oldugunuz saiirler modulu kurulu ve son yapmıs oldugunuz modulu admin panelinde kuruyorum bu hatayı veriyor Upload module - Failed
Module "Sairler" already exists!
[ Devam ... ] öburkunu kaldırdırınca bu yeni yaptıgınız modulu kuruyor onuda ayarlamaları yok yani uye id numarası resim secenekelri vb gibi ayarlar yok
Usta Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Sonraki

Eklentiler

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje