Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Köstek değil Destek :)

İleti Bedrettin Alparslan » 01 Tem 2008

:D 10'larca türk joomla destek ekipleri ve siteleri mevcut olmasına ramen, üretkenlik anlamında TEK diyebileceğim bir platform; www.qproje.com

:D Gerek bileşen gerekse modül üreten ve ihtiyaçlar doğrultusunda proje geliştirmesi yapabilen yine TEK diyebileceğim bir platform; www.qproje.com

:D Site Üyelerinin Bileşenler ve modülleri ücretsiz indirebildiği ve çıkan sorunlara TAM yanıt alınabildiği TEK diyebileceğim bir platform; www.qproje.com

:-( Site Üyelerinin buradaki çalışmalarını kendi sitelerine kurup, kurduktan sonra ortalıktan kaybolan TEK diyebileceğim bir platform; www.qproje.com

:-( 3 + 1- Yönü ile +'ları ağır basan yine TEK diyebileceğim bir platform; www.qproje.com

Şöyle düşünüyorum...

Bizler bu siteden faydalanıp sitelerimizi kullanılabilir hale getiriyoruz ve kimimiz sitesinden maddi beklentilerini tatmin ediyor.. Kimimiz ise egosunu...

Ama ortada gözlemlediğim kadarı ile şöyle diyebilirimki, İşleri biten aramızdan ayrılıyor ve ne paylaşım yapıyor nede burası için bir destek veriyor.

Sitelerimizin genellikle en alt, includes/footer.php ( 1.0.x ) - language\tr-TRtr/TR.mod_footer.ini hani yazarız ya webmaster bilmem ne
Bunu yine yazalım arkadaşlar ama yanınada bu siteyi bir şekilde belirtelim demek istiyorum.

Türk forumlarında herkezin kullandığı bir cümle var. ( Emeğe Saygı )

Burada bir emek veriliyor ve bizler bu emeğe karşı görevlerimizi yapmamız gerekiyor.
Rumuz: Bedrettin Alparslan
Kıdemsiz Üyemiz
Durum: Offline
Kullanıcı avatarı

Re: Köstek değil Destek :)

İleti Hasan » 01 Tem 2008

bedrettin teşekkür ederim şahsen benim için büyük bir moral oldu. Bu şekilde düşünen, düşünebilen üye(ler)in olmasını görmek beni mutlu etti.

QProje olarak bugüne kadar tatmin edici şekilde projelere imza attığımızı düşünüyorum. Elimizden geldiği kadarda yardımcı olduğumuza inanıyorum. Karşılığında hiçbir zaman birşey beklemedik aksine daha fazlasını vermeye çalıştık.

Ne kadar baraşılı olduk bu konuda ona artık senin gibi düşünenler karar versinler. Dediğin gibi alıp kullanıp daha sonra hiç birşey olmamış gibi yollarına devam edenler çok. Bunuda geçiyorum bazı sitelerde gördüm yapımcı kısmına kendi adını yazan vardı. Tüm bileşenlerin ayarlar kısmında yapımcıyı göster/gösterme? diye bir seçenek var. Bunu süs olsun diye koymadık ki.

Bu konunun içine girdikçe moralim bozuluyo hazır motive olmuşken burda kesiyim ben ayrıca sana teşekkür ederim, sağol.
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti Bedrettin Alparslan » 02 Tem 2008

Dedeman otelinde çalıştığım dönem içerisinde otel personeline verilen bir seminerde bende bulundum. Bu seminerde insan anatomisinden bahsediyor, insanların tanıtıcı özelliği hakkında bilgilendirme yapılıyordu. Serminerde eğitmenin bir sözü beyinim bir ucunda,hayatım boyunca unutmayacağım bir kaç öğüt amaçlı bilgi vermişti. Bunlardan en önemlisini buradaki arkadaşlar ile paylaşayım.

Eğitmen: "Bir insan'a yapılan kötülüğü, kişi ortalama 26 arkadaşına bahsediyor fakat yapılan iyiliği paylaşma oranı ise 4"

Hasan anlatmak istediğim şey sizler ne kadar yardımcı olursanız olun, ne kadar bileşen ve modül desteği verirseniz verin, ne kadar iyimser davranırsanız davranın oranlar genel olarak bu şekilde sizin destek sitenizede yansıyacaktır. ( Az yada çok )

Ama ben şuna inanıyorum, Mesajı okuyan birileri oldukça en azından biz bu genellemeyi bozabilir, burası içinde biz Kullanıcılar birşeyler yapabiliriz...

Web programlama ile ilgilenen insanların zeki,mantıklı,hayatında başarıları elde edebilme gücü olan insan topluluğu olduğunu düşünüyorum ve bu insanların yazılan bunca yazıyı okuduktan sonra, aslında kendinde bir eksiklik duyacağı kuşkuşuz. ve eminim bu bir kaç satırdan sonra daha yapıcı,üretken,yazışkan bir foruma doğru ilerler ve bahsedilen türde desteklerimizi sizlere sunarız...
Rumuz: Bedrettin Alparslan
Kıdemsiz Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti Hasan » 02 Tem 2008

Eğitmenin doğruları söylemiş. İlk başlarda herşey çok güzeldi insanların güzel dilekleri vardı. Ama şimdi bakıyorum sanki hiç tanınmamış tutulmış görülmemiş bir siteymişiz gibi geliyor. Bizde hiç olmamış güzel birşeyler yapmamış gibiyiz.

Buna layık görülmüşüz bişeyde demiyoruz diyemiyoruz. Farkettimde Download kısmından üyeliği kaldırdıkdan sonra zaten kimse gelip teşekkür bile etmez oldu. Aksine istekler, beklentiler vs... Tabiki isteklere cevap vermek zorundayız ve öylede yapıyoruz ne olursa olsun biz yılmadık yılmayızda.
Belkide hevesimizi kıran şeylerdi bunlar bir süredir yeni birşeylerde çıkarmıyoruz belkide çıkaramıyoruz okadarını açmayalım. Herkesin kendi işi gücü var onlara bakmak zorunda sonuçta QProjenin oluşması sadece tesadüf ederi oldu. Ben şiirler bileşeni yazmıştım zamanında çalıştığım ofis için gerekliydi. Daha sonra bir yoğun istek oldu siteden e.posta atıyolardı illa yayınlayın diye.

Onu yayınlayalım derken qproje oldu daha farklı projeler oluştu aldı başını gitti. Şimdi ise bu durumdayız. Neyse sonuç olarak insanlara güzel birşeyler verdik karşılığında da teşekkür edenlerimiz oldu minnettarız.
Rumuz: Hasan
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti aka » 14 Eyl 2008

Çok güzel bileşenlerin yazılmasına vesile olmuş bir site saolun...
Rumuz: aka
Yeni Üyemiz
Kullanıcı avatarı

İleti GokaLp » 14 Eyl 2008

Ama ben şuna inanıyorum, Mesajı okuyan birileri oldukça en azından biz bu genellemeyi bozabilir, burası içinde biz Kullanıcılar birşeyler yapabiliriz...

insanların yazılan bunca yazıyı okuduktan sonra, aslında kendinde bir eksiklik duyacağı kuşkuşuz.

öncelikle övgülerin için teşekkürler. ancak yazılar pek işe yaramışa benzemiyor. :)

ben de konuyla ilgili kendi fikirlerimi söyliyeyim bari.

destek olmak istemekle, düşünmekle ilgilidir. bilgiyle ilgili bir durum değildir. birkaç örnek verecek olursak:

mesela kimse forumumuzda üst kısımda bulunan sponsor alanı için bize teklif sunmadı. siz bana bu şekilde yardımcı oldunuz, ben de bunu kendime borç bildim demedi. demelilerdi demiyorum tabii, biz bunları karşılıksız yapıyoruz ama nasıl destek olabileceğimizi düşünüyor olsaydık bu şekilde bir düşünceyle gelen birileri olmalıydı.

birkaç kişi dışında kimse bize gelip, katkılarımızdan dolayı sitesine bizim reklamımızı koymak istediğini söylemedi, gelip bannerimizi istemedi.

projenin ilk aşamalarında bize sponsorluk desteği sunmuş olan ve hala hosting sponsorumuz olan Netbilsis dışında kimse sitemizi nerede barındırdığımızı, kendi sunucusunu kullanabileceğimizi falan söylemedi. ihtiyacımız yoktu, sponsorumuz var zaten, ama birileri bunu söyleyebilirdi, biz de kendilerine minnetimizi sunabilirdik.

kimse "php bilmiyorum ama şu yabancı dili biliyorum, bileşenlerinizin çevirisini yapabilirim" gibi bir teklifle gelmedi.

kimse yaptığımız bileşenleri kendi sitesinde yayınlamak istediğini, bunun için izin verip vermeyeceğimizi sormadı, aldı kendi sitesine ekledi. demedi ki bu adamlar indirme için üyelik istiyor, vardır bir bildikleri.

hatta o kadar ileri gittiler ki, yaptığımız bileşenleri duyurmak için konu açtığımız bazı sözde joomla destek siteleri bileşenleri sitemizden indirip konuya ekledi, bizim sitenin adresini de konudan sildi.

daha bunun gibi yüzlerce örnek verilebilir tabii. daha fazla iç karartmaya gerek yok ama. bir de tam tersi bir örnek verelim. bir örnek davranıştan bahsedelim.

bize yardımcı olmayı kendisine görev bilmiş bir arkadaşımız şöyle bir teklifle gelmişti bize. o zamanlar fireboard kullanıyorduk ve forumla ilgili birçok sıkıntı yaşıyorduk. arkadaşımız bize destek olmak istediğini, joomla ile ilgili sınırlı bilgisi olduğunu, ancak phpbb'yi çok iyi bildiğini, bizim için forumumuzu phpbb'ye çevirip joomla-phpbb entegrasyonu yapabileceğini ve forumumuzla ilgili her konuda bize destek olabileceğini belirtti. ayrıca forumla ilgilenerek bilgisi dahilinde insanlara destek olabileceğini söyledi. bu arkadaşımız şu anda ekibimizde, ve bize oldukça faydası oldu. bizim de kendisine faydamız olduğunu düşünüyorum.

diyeceğim odur ki, önemli olan istemektir. arkadaşımız destek olmak istedi, kendi yapabilecekleri dahilinde bir teklif sundu, biz de kabul ettik memnuniyetle. bugüne kadar bunun gibi birkaç istisna dışında bize yardımcı olmak için gelen kimse olmadı. gelen 2-3 kişi de zaten şu anda ekibimizde.

ben artık okumayı, düşünmeyi ve emeğe saygı göstermeyi unuttuğumuzu düşünüyorum.
Rumuz: GokaLp
GeliÅŸtirici
Kullanıcı avatarı

İleti Caner » 21 Eyl 2008

çok doğru şeyler sölemişsin be gökalp katılıyorum sana.
Bilgi Paylaşmakla Büyür.
Quality Joomla! Projects Team <=> İnformation Sharing Grow
Rumuz: Caner
Kıdemli Üyemiz
Kullanıcı avatarı

Destek

Yapimci phpBB © 2009 phpBB Group Style Tasarim Q-Proje